17:55 03.06.2021

Тимошенко: Влада зриває розгляд "земельного" подання "Батьківщини"

2 хв читати
Тимошенко: Влада зриває розгляд "земельного" подання "Батьківщини"

Політична партія "Батьківщина" і надалі захищатиме інтереси українського народу й боротиметься за право українців бути власниками своєї землі, навіть незважаючи на спроби нинішньої влади завадити розгляду справи про неконституційність "земельних законів" у Конституційному суді.

Відповідну заяву зробила глава партії, народний депутат від однойменної фракції Юлія Тимошенко після засідання Конституційного суду України, на якому розглядалася справа про неконституційність закону про розпродаж сільськогосподарської землі.

"Враховуючи, що в Конституційному суді, за моїми оцінками, все-таки є більшість, щоб визнати цей закон неконституційним, сьогодні за дорученням президента Управління державної охорони силоміць завадило участі в судовому засіданні двох суддів –  голові КСУ Олександру Тупицькому і судді КСУ Олександру Космініну. Це зроблено, щоб не допустити ухвалення Конституційним судом законного рішення про неконституційність розпродажу сільськогосподарської землі", - переконана Тимошенко.

За її словами, саме через відсутність двох суддів КСУ головуючий у справі був змушений перенести розгляд справи на невизначений термін.

"Те, що відбувається за лаштунками суду, переходить всі дозволені межі. Так здається українська земля іноземним корпораціям і банкам. І все це очолюють президент і "слуги народу". Але ми не плануємо здаватися. Ми йдемо вперед. Якщо КСУ, президент, ЦВК діятимуть неконституційно, то ми будемо об’єднувати народ і захищати національні інтереси на площах", - зазначила нардеп.

Вона висловила впевненість у тому, люди вже зрозуміли, що ухвалені монобільшістю "земельні" закони прямо загрожують існуванню держави, й саме тому "сьогодні тисячі людей, зокрема представники громадських організацій, фермерських асоціацій, аграрії, фермери, зібралися під будівлею КСУ, щоб висловити свою підтримку на захист української землі".

"Ми не зупинимо нашу боротьбу! І я вірю, що український народ збереже своє право бути господарями на своїй землі. Захистимо землю – захистимо Україну", - резюмувала Тимошенко.

Велика палата Конституційного суду в четвер, 3 червня, оголосила перерву в засіданні у справі про конституційність закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення" для вирішення процедурних питань за заявленими клопотаннями.

"Для вирішення процедурних питань, пов'язаних із заявленими клопотаннями, оголошується перерва в слуханні справи. Про дату та час наступного засідання буде повідомлено в установленому порядку", - сказав заступник голови КС, суддя Сергій Головатий, який головує на засіданні.

Суд не перейшов до слухання справи як такої через те, що учасники конституційного процесу заявляли клопотання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА