09:38 15.06.2021

Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на дії нинішньої влади - нардеп Кузьмін

2 хв читати
Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на дії нинішньої влади - нардеп Кузьмін

Народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на "незаконні дії української влади", зокрема він звинуватив владу в політичній мотивації його кримінального переслідування, повідомив у вівторок колега з фракції нардеп Ренат Кузьмін.

"Він (Медведчук - ІФ) звинуватив чинний режим у політичній мотивації його кримінального переслідування, в грубому порушенні права на справедливий суд, а також у порушенні права на свободу та особисту недоторканність", - написав Кузьмін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці.

На його думку, з урахуванням заяви Верховного комісара ООН з прав людини про грубі порушення, допущені українською владою під час закриття пов'язаних із Медведчуком опозиційних телеканалів, рішення ЄСПЛ "нескладно передбачити".

"Нескладно передбачити і наслідки для суддів і прокурорів, що порушили закон на догоду великому начальству. Справу може бути розглянуто в пріоритетному порядку, тобто рішення довго чекати не доведеться", - вважає політик.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа фракції "ОПЗЖ" Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох пов'язаних із Медведчуком телеканалів: "112 Україна", Newsone та ZIK.

РНБО 19 лютого запровадила персональні санкцій проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом увів його в дію.

Того самого дня РНБО доручила Кабміну вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" (СЗН), що проходить територією України. Деякі ЗМІ називали Медведчука одним із бенефіціарів "СЗН", але в партії "ОПЗЖ" заявили, що Медведчук і члени його родини не мали і не мають стосунку до нафтопродуктопроводу. 2 квітня президент України Володимир Зеленський заявив про повернення "СЗН" у власність Української держави.

15 квітня Зеленский за підсумками засідання РНБО заявив про ініціативу з розробки законопроекту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За його словами, "вплив олігархів на Україну, на вибір України, на економіку України, на закони, на Верховну Раду допускати більше не можна".

11 травня нардепам Медведчуку і Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред'явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. 14 травня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Джерело: https://www.facebook.com/RRKuzmin

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА