19:31 22.06.2021

РНБО України збереться в середу для обговорення загрози "індійського" штаму коронавірусу

2 хв читати
РНБО України збереться в середу для обговорення загрози "індійського" штаму коронавірусу

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України в середу, 23 червня, збереться на нараду для обговорення загрози для України "індійського" штаму коронавірусу, повідомив голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Завтра планується нарада в РНБО, на якій одне з питань стосується саме загрози появи в Україні "індійського" штаму. Українці втомилися від карантину, але ситуація дійсно загрозлива", - написав Радуцький на сторінці в Facebook.

Він зазначив, що МОЗ України починає готуватися до боротьби з "дельта" (індійським) штамом коронавірусу, додавши, що за підрахунками інфекціоністів, 96% усіх нових випадків коронавірусу зараз - саме "індійський" штам. Спалах хвороби призупинив плани зі зняття карантину в королівстві.

"Є ризик, що згодом хвиля дійде і до України. За даними Public Health England, "дельта-штам" у 1,6 раза більше агресивний, ніж вже добре нам відомі, у 2,3 раза частіше призводить до госпіталізації, в 1,5 раза частіше - до реанімації. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії", - розповів Радуцький.

Також він наголосив, що в Україні ще немає технічної можливості самостійно виявляти "індійський" штам.

"Нещодавно МОЗ направило в лондонську лабораторію 500 зразків із різних регіонів. Також ми очікуємо від ВООЗ нові тест-системи, здатні відразу визначати штам "дельта", - написав глава комітету.

На думку Радуцького, зараз потрібно повернути обов'язкове ПЛР-тестування на кордоні, зокрема ввести жорсткий контроль для українців, які повертаються не тільки з Росії, Великої Британії, але і з курортних напрямків - Туреччини, Єгипту та ін.

Крім того, на його думку, щеплення від коронавірусу повинні терміново зробити групи, які за своєю діяльністю стикаються з великою кількістю людей: працівники транспортної галузі, громадського харчування, вчителів та інших. Або ввести як альтернативу щепленню регулярне ПЛР-тестування.

"Дельта-штам" вражає і людей, які вже перехворіли коронавірусом. Важливо налагодити централізований збір даних про всі випадки захворювання COVID-19, визначивши більш і менш вразливі для вірусу групи населення. І вже з урахуванням цього планувати карантин", - додав він.

Радуцький зазначив, що зараз в України є час підготувати лікарні: закупити необхідне обладнання, встановити кисневі станції, посилити команди лікарів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА