15:19 09.07.2021

За Зеленського готові проголосувати майже 29% українців, за Порошенка 18% - "Социс"

2 хв читати
За Зеленського готові проголосувати майже 29% українців, за Порошенка 18% - "Социс"

Чинний президент України Володимир Зеленський отримав би найбільшу підтримку на виборах глави держави, якби вони відбувалися найближчої неділі, зібравши 28,8% голосів українців, які визначилися зі своїм вибором, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного центром "Социс" 25-30 червня 2021 року.

При цьому, за п'ятого президента України, народного депутата та лідера політичної партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка у першому турі президентських виборів готові проголосувати 18,4% респондентів, які визначилися з вибором, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 10,3% опитаних, за екс-прем'єра, лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 8,5%, за нардепа, одного з лідерів партії "Опозиційна платформа - за життя" Юрія Бойка - 7,9%.

Водночас колишнього прем'єр-міністра, лідера "Української стратегії" Володимира Гройсмана готові підтримати 4,2% українців, які визначилися зі своїм вибором, спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова - 4,1%, екс-нардепа Євгена Мураєва - 3,9%, нардепа Віктора Медведчука - 3,4%. Підтримка інших кандидатів нижче 3%.

Соціологи також зазначають, що чинний президент Володимир Зеленський перемагає у другому турі у всіх можливих варіантах із найближчими опонентами.

Так, зокрема, у парі Зеленський-Порошенко результат голосування 60% проти 40% відповідно (серед тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором), у парі Зеленський-Бойко - 76% проти 24%. При цьому у парі Порошенко-Бойко перемогу впевнено отримує п'ятий президент - 60% і 40% відповідно.

Соціологічне дослідження проводилося на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та ОРДЛО.

Методом телефонного опитування САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів було опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал із ймовірністю 0,95): (довірчий інтервал): +/-2,4% для показників близьких до 50%, +/-2,1% для показників, близьких до 25%, похибка +/-1,5% - для показників близьких до 10% і +/-1,1% - для показників, близьких до 5%.

Терміни проведення: 25-30 червня 2021 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА