13:27 28.08.2021

Новим фіндиректором АТ "Фармак" став Дмитро Грищенко

2 хв читати
Новим фіндиректором АТ "Фармак" став Дмитро Грищенко

Новим фінансовим директором фармацевтичної компанії АТ "Фармак" (Київ) призначено Дмитра Грищенка, який раніше працював із компаніями InBev, Knauf і Danone, повідомила компанія в прес-релізі.

Згідно з повідомленням, Вікторія Смародіна, яка раніше відповідала за фінансову функцію, зосередиться на позиції члена наглядової ради.

Грищенко понад 16 років обіймав керівні посади у сфері фінансового менеджменту. У "Фармак" відповідатиме за побудову та реалізацію результативної фінансової стратегії, вдосконалення бюджетного, податкового та фінансового планування, управління фінансовими потоками, оптимізацію бізнес-процесів і підтримання фінансової стабільності для досягнення бізнес-цілей компанії.

"Фармак" - лідер фармацевтичного ринку України. У продуктовому портфелі компанії близько 200 брендів. Серед основних напрямків - ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

Компанія щороку реінвестує в розвиток до 90% прибутку. Загалом з 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва понад $310 млн. Щорічні інвестиції в наукові дослідження та розробки становлять близько $15 млн.

Компанія "Фармак" за підсумками 2020 року збільшила чистий прибуток на 7,8% порівняно з 2019 роком - до 1,138 млрд грн, дохід від реалізації сягнув 7,5 млрд грн.

Частка експорту за рік зросла до 29,6% у загальному обсязі продажу. Експортні постачання за рік збільшилися на 40%. Компанія експортує продукцію до більше ніж 25 країн світу.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціарним власником компанії "Фармак" є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА