16:17 20.10.2021

Зеленський назвав "хайпом" заяву телеведучої "UA: Перший" про те, що ОПУ тисне на журналістів

2 хв читати
Зеленський назвав "хайпом" заяву телеведучої "UA: Перший" про те, що ОПУ тисне на журналістів

Президент України Володимир Зеленський вважає, що обвинувачення телеведучої ток-шоу "Зворотний відлік" на громадському телеканалі "UA: Перший" Мирослави Барчук у контролі з боку Офісу президента присутності на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу" й у тиску на журналістів є "хайпом".

"Я не зовсім розумію, до чого тут я і Офіс президента (до звинувачень Барчук - ІФ), але я розумію, що це хайп. Ми нічого не погоджуємо, жодних списків. Тим паче телеканалу суспільного мовлення. Щодо депутатів, то вони можуть ходити або не ходити на ті чи інші ефіри. Мені здається, що вони вільні люди. Але якщо потрібно, щоб я звернувся до голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, і щоб він тиснув на депутатів, що вони обов'язково повинні ходити до цієї пані, то я можу звернутися. Якщо він скаже, що так можна у них, що такі правила, що вони обов'язково, як солдати, мають туди приходити - ок", - заявив Зеленський у коментарі журналістам, перебуваючи з робочим візитом у Черкаській області.

Він також зазначив, що ситуація, в якій державне телебачення заявляє про тиск із боку держави, видається дивною.

Раніше телеведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на громадському телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила, що Офіс президента "давно й жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

"Кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М.Подоляка в ОП. Це не новина ... По-друге, останнім часом ОП висуває нашій редакції умови та ставить ультиматуми щодо присутності "слуг народу" на ефірах", - написала вона у Facebook.

У свою чергу радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення і наголосив, що в Офісі президента України відсутні будь-які заборони для представників влади, зокрема для народних депутатів із фракції "Слуга народу", на відвідування ефірів телеканалів.

"У нас точно немає конфліктів із журналістами різних редакцій і в нас точно немає якихось заборон на відвідування ефірів. Єдине, що справді цікавить завжди, - це готовність того чи іншого нашого спікера до конкретного ефіру. Чи розуміє він у повному обсязі наші (ОП - ІФ) ініціативи, чи може він їх виразно висловити, чи немає в його словах протиріччя зі словами інших наших спікерів - все-таки позиція партії влади має бути чіткою", - розповів Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Також, коментуючи заяву Барчук, Подоляк наголосив, що місія будь-якого суспільного мовника полягає в неупередженості та вмінні незаангажовано представити різні політичні погляди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА