12:50 04.12.2021

Порошенку найближчим часом можуть висунути підозру у справі про торгівлю вугіллям з ОРДЛО - Трепак

2 хв читати
Порошенку найближчим часом можуть висунути підозру у справі про торгівлю вугіллям з ОРДЛО - Трепак

Колишній заступник генпрокурора України, адвокат Віктор Трепак заявляє, що найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру п'ятому президентові України Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з ОРДЛО в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

"За моєю інформацією, найближчим часом колишньому Президенту України Петру Порошенку може бути пред’явлена нова підозра у справі, яка пов’язана з торгівлею вугіллям з окупованої росіянами території України в період його президенства і в якій "проходять" В.Медведчук та екс-міністр енергетики В.Демчишин", - написав Трепак у Facebook.

За його словами, генпрокурор Ірина Венедіктова зібралася у "десятиденне відрядження", саме тоді підозру й може підписати один із в.о. голови Офісу генпрокурора,"якщо на Банковій уже прийнято політичне рішення".

"Підготовлений Офісом генерального прокурора проект такої підозри наразі вивчається в Офісі президента. Вирішується, наскільки доцільною є реалізація такої підозри саме зараз і як це вплине на електоральні настрої суспільства. Очевидно, що цей хід влади інформаційно переб’є болючі для неї теми суспільного обговорення", - додав Трепак.

Як повідомлялося, в жовтні народному депутатові України парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку було висунуто підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території.

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно зі співробітниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора точно встановили його причетність у реалізації злочинної схеми постачань вугільної продукції з тимчасово окупованих територій України. "Період, який охоплюють ці діяння, - кінець 2014-го - початок 2015 року. Суми, витрачені державними українськими підприємствами, становлять понад 200 млн грн", - повідомила Венедіктова.

Глава СБУ Іван Баканов на брифінгу в Києві також заявив, що в рамках розслідування справи за підозрою на адресу Медведчука відпрацьовуватиметься причетність Петра Порошенка й екс-глави Національного банку України Валерії Гонтаревої.

"Порошенко вкотре категорично відкидає звинувачення з боку влади та вважає їх класичним взірцем сфабрикованих політично вмотивованих справ і чорного піару проти політичних опонентів", - заявили в партії "Європейська солідарність", лідером якої є п'ятий президент України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА