17:34 09.12.2021

США впровадили санкції проти колишнього першого заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова та його фонду

2 хв читати
США впровадили санкції проти колишнього першого заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова та його фонду

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США внесло колишнього заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова до санкційного списку.

Відповідне повідомлення було оприлюднено на сайті Міністерства фінансів США.

Крім того, санкції було запроваджено проти благодійної організації "Фонд Андрія Портнова", керівником якої він є.

У поясненні до оновленого списку зазначається, що Портнова визначено як іноземну особу, яка несе відповідальність або замішана в корупції, зокрема в незаконному привласненні державних активів, експропріації приватних активів для особистої вигоди, корупції, пов'язаній із державними контрактами або видобутком природних ресурсів, або хабарництві.

"Широко відомий як судовий посередник, Портнов заслужено обвинувачувався у використанні свого впливу для купівлі доступу й ухвалення рішень в українських судах, а також для підривання зусиль із реформування. Станом на 2019 рік Портнов здійснив кроки для контролю над українською судовою системою, впливу на відповідне законодавство, прагнув призначити лояльних чиновників на високі судові посади й підтримати судові рішення. В середині 2019 року Портнов вступив у змову з високопосадовцем українського уряду, щоб сформувати найвищі юридичні інститути країни у своїх інтересах і вплинути на Конституційний Суд України. Крім того, Портнов був замішаний у спробі вплинути на генерального прокурора України", - повідомили в Управління з контролю за іноземними активами.

Портнова було внесено до санкційного списку GLOMAG, створеного на основі "Глобального закону Магнітського". До цього списку зараховують осіб, яких США підозрює в корупції та порушенні прав людини. Закон передбачає заборону на в'їзд внесених до списку осіб до США і блокування їхніх фінансових активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА