15:53 13.12.2021

Усі фейкові справи, ініційовані Портновим, мають бути закриті, а проти його спільників необхідно відкрити провадження – адвокати Порошенка

3 хв читати
Усі фейкові справи, ініційовані Портновим, мають бути закриті, а проти його спільників необхідно відкрити провадження – адвокати Порошенка

Адвокати п'ятого президента, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка вимагають закрити всі провадження, зареєстровані за заявами Андрія Портнова, якого внесено до санкційного списку США через корупцію та вплив на судову систему України.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", відповідну заяву адвокати зробили під час брифінгу у Києві. Вони також закликали правоохоронні органи України розпочати розслідування проти прихильників Портнова.

"9 грудня було офіційно повідомлено про запровадження Міністерством фінансів США санкцій проти одіозного Портнова. Ці санкції – у певному сенсі нове "досягнення" влади президента Зеленського. Санкції – це справа не нова щодо українських громадян, але не менш відомі персонажі, такі як Дубінський та Деркач, у свій час отримали свої санкції на підставі іншого законодавчого акту США – а саме за втручання у вибори в США. Андрій Портнов – це новий крок, оскільки санкції до нього запроваджені на підставі акту Магнітського, тобто акту про блокування активів, що належать особам, причетним до порушення прав людини та корупції", – розповів адвокат Ігор Головань.

Він зазначив, що досі влада не відреагувала на рішення американського уряду.

"Рішення уряду США про застосування санкцій до Портнова – це готове повідомлення про злочин, але чомусь нашим правоохоронним і антикорупційним органам, так виглядає, не цікаво, а хто цей високий український посадовець, з яким вступив у змову Андрій Портнов? Оскільки вони своїх обов’язків не виконують, ми їм допомагаємо, відповідно спрямували заяву про злочин, що базується на документах, пов’язаних із застосуванням санкцій до Андрія Портнова. Це перше наше повідомлення. І ми змусимо українську прокуратуру, змусимо українські правоохоронні органи розпочати та розслідувати ці дії", – наголосив адвокат.

За його словами, саме з "фейкових заяв Портнова розпочалося у 2019 році переслідування Петра Порошенка".

"Саме із завідомо неправдивих заяв Портнова про злочини розпочалася брудна кампанія з політичних переслідувань опозиції, з політичних переслідувань лідера опозиції Порошенка. Саме з портновських заяв, які були підтримані і обслуговуються до цього часу і слідчими Державного бюро розслідувань, і посадовцями Офісу генерального прокурора", - нагадав Головань.

Він додав, що ці кримінальні провадження відкривали влітку 2019 року "з подачі Портнова та його друзів, а до кола цих друзів у нас є всі підстави зараховувати двох видних діячів адміністрації Зеленського – Татарова і Смірнова".

"Ми маємо зараз визнати, що, на жаль, уряд Сполучених Штатів Америки значно більше переймається боротьбою з корупцією, ніж наші власні влада і антикорупційні органи. Саме тому ми подали офіційні клопотання про закриття всіх фейкових кримінальних проваджень, які були зареєстровані за завідомо неправдивими повідомленнями… Ми вимагаємо у наших заявах розслідування тих фактів, які наведені у рішенні Міністерства фінансів Сполучених Штатів про застосування до Портнова санкцій – за порушення прав людини і корупцію, нагадаю, застосовані ці санкції відповідно до Акту Магнітського. Ми вимагаємо, щоб українська правоохоронна система здійснила відповідне розслідування, виявила спільників Портнова, встановила і притягла всіх до відповідальності", - резюмував Головань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА