16:48 30.11.2022

СБУ провела обшуки у Мураєва та його поплічників

2 хв читати
СБУ провела обшуки у Мураєва та його поплічників

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки у керівника забороненої проросійської партії "Наші" Євгена Мураєва та його поплічників: вилучено готівку, зброю та комп'ютерну техніку.

"Співробітники СБУ провели серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії "Наші" Євгена Мураєва. У результаті слідчо-оперативних дій вилучено готівку, зокрема у російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали", - повідомляється у телеграм-каналі української спецслужби у середу.

За інформацією СБУ, слідчі дії відбувалися у місцях проживання та в офісах Мураєва та його рідних, а також у його найближчих соратників у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

У СБУ нагадують, що Мураєв переховується від правосуддя за кордоном.

"Попри це співробітники СБУ ініціювали проведення незалежних експертиз висловлювань політика. Їхні висновки свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). А саме - в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України", - зазначено в повідомленні.

Також, як зазначається у повідомленні, за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах телеканалу "НАШ", що підконтрольний Мураєву, неодноразово поширювалися наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі на телеканал були накладені штрафні санкції.

"Усі вилучені матеріали передані на експертизи. За їхніми результатами здійснюватимуться подальші процесуальні дії", - інформують у СБУ.

Заходи проводили слідчі Управління СБУ у Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА