07:42 13.02.2023

Християнські демократи вперше за 20 років перемагають на виборах у Берліні - попередні результати

1 хв читати
Християнські демократи вперше за 20 років перемагають на виборах у Берліні - попередні результати

Опозиційний Християнсько-демократичний союз Німеччини (ХДС) лідирує на виборах до місцевих органів управління у столиці ФРН, отримуючи 27,5% голосів, повідомляють у неділю європейські ЗМІ з посиланням на екзит-поли.

За їхніми даними, Соціал-демократична партія Німеччини нинішнього канцлера ФРН Олафа Шольца зазнає поразки, отримуючи 18,5% голосів. Приблизно таку ж кількість голосів отримує партія зелених.

Зазначається, що вперше за 20 років ХДС набрав найбільше голосів у Берліні, а результат соціал-демократів у столиці Німеччини став найгіршим для партії за десятиліття.

За результатами цих виборів та коаліційних переговорів визначиться новий мер столиці та склад Палати депутатів Берліна.

Попередні вибори у столиці ФРН відбулися восени 2021 року, проте Конституційний суд визнав їхні результати недійсними після низки скарг від політичних партій, було призначено повторні.

Європейські ЗМІ зазначають, що результати місцевих виборів у Берліні показують тенденції, які спостерігаються в Німеччині на національному рівні в останні місяці, - це погіршення позицій Соціал-демократичної партії та посилення консервативної опозиції.

Газета "Фігаро" нагадує, що голосування відбулося в умовах високої інфляції в країні, дискусій навколо постачання озброєння в Україну та зростання потоку іммігрантів до ФРН.

Агентство Associated Press у свою чергу зазначає, що ключовими для берлінців під час голосування були питання, пов'язані зі зростанням цін на оренду житла та невдоволення системою освіти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА