10:29 01.05.2023

Колишній нардеп від ОПЗЖ Волошин постане перед судом за держзраду - ДБР

2 хв читати
Колишній нардеп від ОПЗЖ Волошин постане перед судом за держзраду - ДБР

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування стосовно підозрюваного в державній зраді колишнього народного депутата України від забороненої партії "ОПЗЖ" Олега Волошина, повідомляє ДБР.

У повідомленні Бюро в понеділок зазначається, що розслідування кримінального провадження стосовно Волошина завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

"Встановлено, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи РФ та вів підривну діяльність проти України", - інформують у Бюро.

У повідомленні уточнюється, що, на думку експертів, усі його виступи в сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності.

"Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва РФ щодо Української держави. Цим він шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України", - зазначається в повідомленні.

Депутата обвинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та заподіянні умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року.

У повідомленні СБУ зазначено, що напередодні повномасштабного вторгнення Волошин утік із України до РФ, де наразі переховується від правосуддя.

"У зв'язку з цим прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти нашої держави", - наголошують в українській спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА