16:25 09.09.2023

Зеленський: Із главою МЗС Японії домовилися розпочати переговори щодо угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з главою МЗС Японії Хаяші Йошімасу.

"Домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7", - написав Зеленський у телеграм-каналі.

"Я вдячний Японії за те, що вона залишається нашим ключовим партнером в Азії та підтримує Україну", - зазначив він.

Як повідомляє пресслужба глави Української держави, Зеленський наголосив на важливості схвалення Спільної декларації G7 про підтримку України під час головування Японії.

У свою чергу очільник японського МЗС оголосив про готовність з боку Японії розпочати найближчим часом переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди з Україною.

У зустрічі також взяли участь представники японських компаній Rakuten, Marubeni, Kawasaki Heavy Industries, Allm Inc., які супроводжують Хаяші Йошімасу під час його візиту до Києва.

"Ми раді вітати представників японського бізнесу в Україні. Це дуже важливо, тому що ми активно працюємо над відновленням української економіки та залученням нових інвестицій в Україну. Ми відкриті для співпраці й готові поділитися ідеями та нашим баченням", - наголосив Зеленський.

Окрім цього, під час зустрічі сторони обговорили практичну реалізацію Формули миру Зеленського, долучення Японії до підготовки Глобального саміту миру та взаємодію у відновленні України, а також заходи політичного діалогу в найближчій перспективі.

"Глава держави відзначив налаштованість української сторони на активну взаємодію з Японією в підготовці Конференції з питань відновлення України, яка запланована на початок наступного року та має відбутися в Японії", - зазначає пресслужба.

За словами президента, максимальне залучення японського бізнесу до участі в конференції є важливим.

Зеленський висловив вдячність Японії за всебічну підтримку в подоланні наслідків збройної агресії РФ.

"Вдячний за значну гуманітарну та фінансову допомогу, яку Японія надала нашій країні з початку повномасштабного вторгнення Росії. Японія доклала значних зусиль, щоб допомогти нам пройти зимовий період і подолати виклики для енергетичної системи України, які виникли внаслідок російських атак", - наголосив президент.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА