12:54 26.10.2023

Коломойський вирішив передати свою частку в "1+1 media" в управління трудовому колективу - заява

2 хв читати
Коломойський вирішив передати свою частку в "1+1 media" в управління трудовому колективу - заява

Ігор Коломойський, кінцевий бенефіціар групи компаній "1+1 media", вирішив передати свої корпоративні права в медіахолдингу в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії - Ярослава Пахольчука, йдеться в заяві на сайті медіахолдингу в четвер.

"Мною прийнято рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "‎Студія 1+1", який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу", - наведено в заяві слова Коломойського.

Уточнюється, що відповідна заява була адресована трудовому колективу "1+1 media" і регулятору - Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

У документі стверджується, що повноваження з управління корпоративними правами передбачають можливість управителя ухвалювати від свого імені будь-які необхідні рішення, окрім відчуження та/або обтяження корпоративних прав, які належать Коломойському, та отримання дивідендів.

"Передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого власника бенефіціарної групи "1+1 media", вирішальний вплив (контроль) залишається за Ігорем Коломойським", - уточнюється в заяві.

Зазначається, що відповідне рішення було ухвалено на п'ять років "у зв'язку з необхідністю захисту та дотримання принципів свободи слова, неупередженості та об'єктивного висвітлення подій, які є критично важливими факторами існування медіакомпанії в умовах великої війни".

Зазначається, що Коломойський, який із вересня перебуває під арештом з альтернативою застави 3,8 млрд грн за обвинуваченням у заволодінні коштами ПриватБанку на суму понад 9,2 млрд грн, через об'єктивні причини не може повноцінно здійснювати свої повноваження, тому ці обов'язки покладено на Пахольчука, який керує "1+1 media" з 2019 року і надалі діятиме в інтересах команди.

"На сьогодні вкрай важливо, особливо в умовах турбулентності та повномасштабного вторгнення, зберегти сформований роками робочий механізм і забезпечити безперервність роботи команди для виконання завдань з інформаційної обороноздатності країни, які покладено на неї", - наведено слова Коломойського.

Як повідомлялося, на початку вересня НАБУ і САП тимчасово наклали арешт на активи Коломойського: "на частки в статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо або опосередковано, в розрізі 307 юридичних осіб, зокрема акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн, а також на майже на 1 тис. об'єктів нерухомого майна, більше ніж 1,6 тис. транспортних засобів та суден". Однак потім ВАКС відмовив у продовженні цього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА