17:08 31.10.2023

У "Довженко-Центрі" закликають Кабмін не схвалювати Стратегію розвитку кіно, яка передбачає фактичну ліквідацію центру

2 хв читати
У "Довженко-Центрі" закликають Кабмін не схвалювати Стратегію розвитку кіно, яка передбачає фактичну ліквідацію центру

У "Довженко-Центрі" закликають Кабінет Міністрів не схвалювати Стратегію розвитку кіно до 2027 року, яка передбачає фактичну ліквідацію центру.

"На розгляд Кабінету Міністрів України винесено "Проєкт Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року". Під тиском громадськості Держкіно зімітувало обговорення цього документа, але практично всі зауваження були відхилені... У "стратегію" знову протягують "реорганізацію" "Довженко-Центру", замаскувавши її під слово "оптимізація". Хоча план скандального наказу Держкіно "Про реорганізацію", який у судовому порядку було визнано незаконним, усе ще залишається чинним", - ідеться в повідомленні пресслужби центру.

Зазначається, що у проєкті стратегії фактично пропонується ліквідувати "Довженко-Центр", а функції центру хочуть розподілити між групою неспроможних установ.

"Вважаємо небезпечним схвалювати "Стратегію розвитку кіно" у запропонованому вигляді, оскільки навіть перелічені пункти матимуть наслідки для євроінтеграційних процесів, культури, освіти та національної безпеки в цілому. Проєкт має бути відкликаний. Повернутися до розробки стратегії стане можливим після перезавантаження керівництва Держкіно, яке підважує всі демократичні процедури та запускає руйнівні процеси в українському кінематографі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, голова Держкіно 2 листопада 2022 року призначила Юлію Каждан виконувачкою обов'язків генерального директора "Довженко-Центру". Крім того, було оголошено, що для експертної оцінки колекцій "Довженко-Центру" буде створено міжвідомчу комісію. Після цього колектив "Довженко-Центру" висловив незгоду з діями Держкіно і заявив, що не визнає процедуру призначення нового керівника, а пізніше не допустив в.о. генерального директора до виконання обов'язків.

15 листопада 2022 року Держкіно призупинило реорганізацію "Довженко-Центру" до завершення повного аудиту та обрання нового керівника.

17 листопада 2022 року в. о. гендиректора "Довженко-Центру" Каждан подала у відставку. Новим в. о. призначено Андрія Алфьорова, але він так і не вступив на посаду.

21 грудня 2022 року Держкіно оголосило конкурс на гендиректора "Довженко-Центру", у якому перемогла колишня очільниця Олена Гончарук, але контракт із нею підписано не було.

12 липня Госпсуд міста Києва визнав незаконним наказ Державного кіно про реорганізацію "Довженко-Центру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА