14:41 21.11.2023

У 2/3 українців збільшився інтерес до історії України після повномасштабного вторгнення РФ в Україну - дослідження

1 хв читати
У 2/3 українців збільшився інтерес до історії України після повномасштабного вторгнення РФ в Україну - дослідження

 У 66% українців збільшився інтерес до історії України після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, свідчить дослідження Фонду "Демократичні ініціативи", проведеного спільно з компанією "Оперативна соціологія".

Респондентів попросили оцінити свою зацікавленість історією України за шкалою від 1 (найнижча оцінка) до 10 (найвища оцінка). 1,2% оцінили свій рівень зацікавленості на 1, 0,6% - на 2, 1,7% - на 3, 3,1% - на 4, 10,9% - на 5, 6,4% - на 6, 11,4% - на 7, 18,5% - на 8, 9,1% - на 9 і 36,1% - на 10, а 1,2% не змогли відповісти.

Далі респондентів запитали, як змінився ваш інтерес до історії України за останні півтора року (після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну). 1,1% відповіли, що повністю перестали цікавитися історією, 1,2% - значно знизився інтерес, 2,2% - частково знизився, 27,8% - не змінився, 21,3% - частково збільшився, 44,7% - значно збільшився, а 1,7% не змогли відповісти.

Соціологічне дослідження "Обізнаність громадян України з історією країни, ставлення до подій і постатей історії та державної політики у сфері відновлення і збереження національної пам'яті" проводили на замовлення Українського інституту національної пам'яті в липні-серпні 2023 року. Було опитано 1 875 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,26%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА