14:33 22.12.2023

Нардепи з фракції "Батьківщина" зареєстрували у ВР проєкт постанови, що блокує підписання закону про легалізацію медичного канабісу

2 хв читати
Нардепи з фракції "Батьківщина" зареєстрували у ВР проєкт постанови, що блокує підписання закону про легалізацію медичного канабісу

Група народних депутатів із фракції "Батьківщина" зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови про скасування результатів голосування в другому читанні та в цілому за законопроєкт №7457 про легалізацію медичного канабісу.

Відповідний проєкт постанови №7457-П зареєстровано в парламенті в п'ятницю.

Згідно з регламентом Верховної Ради, спікер не може підписати ухвалений закон і передати його на підпис президенту до розгляду такого проєкту постанови в залі засідань.

Стаття 48 регламенту, зокрема, передбачає, що рішення Верховної Ради голова парламенту може скасувати до підписання відповідного законодавчого акта. Народний депутат у разі виявлення порушень регламенту під час голосування за ухвалення того чи того акта може протягом двох робочих днів подати на ім'я спікера заяву про це й внести проєкт постанови про скасування відповідного рішення.

Після цього ВР розглядає це питання на пленарному засіданні без голосування за включення його до порядку денного. За ухвалення такого проєкту постанови мають проголосувати щонайменше 226 народних депутатів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 грудня ухвалила в цілому законопроєкт №7457 щодо регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій і науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань і посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни.

Ухвалений документ створює нормативні умови для законного обмеженого обігу й використання канабісу, його смоли, екстрактів і настоянок у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Закон набуває чинності через пів року після його оприлюднення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА