14:14 12.01.2024

Завершено розслідування стосовно нардепів Лабазюка й Одарченка, які намагалися підкупити топпосадовців у сфері відновлення

2 хв читати
Завершено розслідування стосовно нардепів Лабазюка й Одарченка, які намагалися підкупити топпосадовців у сфері відновлення

Антикорупційні органи України завершили досудове розслідування стосовно народних депутатів України Сергія Лабазюка (група "За майбутнє") та Андрія Одарченка (фракція "Слуга народу"), яких викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення.

"11 січня 2024 року САП та НАБУ завершили розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно чинних народних депутатів і керівника суб'єкта господарювання, яких викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України - міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України й голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України", - повідомляється в телеграм-каналі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у п'ятницю.

За інформацією прокуратури, один із народних депутатів запропонував топпосадовцю надати йому неправомірну вигоду за забезпечення ухвалення міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). "Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування", - зазначено в повідомленні.

У САП інформують, що в подальшому підозрюваний надав топпосадовцю - особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди в розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення правочину було еквівалентно $10 тис.

Водночас, як повідомляють у прокуратурі, під час розслідування іншого кримінального провадження встановлено, що народний депутат, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства, запропонував топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене підприємство. "Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування", - уточнюють у САП.

У подальшому фігуранти надали частину цієї неправомірної вигоди в розмірі $150 тис.

Дії всіх викритих осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У прокуратурі також нагадують, що розслідування цих фактів стало можливим завдяки особистому сприянню генпрокурора, а віцепрем'єр-міністр з відновлення України та голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України співпрацювали з НАБУ та САП і сприяли розслідуванню протиправних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА