15:45 26.01.2024

Кабмін продовжив виплати для всіх переселенців до 1 березня, а виплати для переселенців-пенсіонерів буде продовжено на 6 місяців - Шмигаль

2 хв читати
Кабмін продовжив виплати для всіх переселенців до 1 березня, а виплати для переселенців-пенсіонерів буде продовжено на 6 місяців - Шмигаль

Кабінет Міністрів продовжив виплати для всіх внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 1 березня, а виплати для переселенців із числа пенсіонерів буде продовжено на шість місяців, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Соціальна сфера була й залишається серед пріоритетів нашого уряду. Сьогодні ми ухвалимо рішення про автоматичне продовження всіх виплат для всіх внутрішньо переміщених осіб до 1 березня. З 1 березня запрацюють нові справедливі правила допомоги ВПО", - сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

За словами прем'єра, для ВПО з числа пенсіонерів виплати буде продовжено ще на шість місяців.

Також, за його словами, виплати буде продовжено для громадян, які мають інвалідність 1 або 2 групи, для дітей з інвалідністю, для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для працездатних громадян, які стали на облік в центрі зайнятості або працевлаштувалися.

"Загалом держава продовжить підтримувати виплатами понад 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Одночасно ми продовжуватимемо більш цільові інструменти підтримки, щоб допомагати тим, хто цього дійсно потребує", - констатував Шмигаль.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналы, установлено, що виплату допомоги на проживання переселенцям продовжено автоматично з 1 лютого 2024 року на один місяць без додаткового звернення для осіб, у яких у січні 2024 року закінчився шестимісячний період одержання такої допомоги.

Також передбачено, що подання заяви для продовження виплати допомоги на проживання переселенцям, які мають право на її продовження після 1 березня, здійснюється відповідно до чинного порядку з 1 лютого.

Встановлено, що допомогу на проживання переселенцям, які мають на неї право й звернулися по продовження виплати з особисто поданою заявою в лютому-березні, призначають і виплачують з 1 березня 2024 року.

Серед іншого продовжено виплату допомоги внутрішньо переміщеним особам ще на один 6-місячний період з огляду на такі умови: внутрішньо переміщеним особам із числа пенсіонерів; особам з інвалідністю 1 та 2 групи та дітям з інвалідністю; дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування; непрацюючим працездатним особам, які сприяють своїй економічній незалежності (стали на облік у центрі зайнятості, працевлаштувалися).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Норвегії на Саміті миру оголосив про виділення допомоги на ремонт енергетичної інфраструктури України

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

"Київтеплоенерго" поміняло на Солом'янці пошкоджену ділянку тепломережі під залізничними коліями без перекриття руху

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

"Метінвест" має стратегію переходу до виробництва "зеленої" сталі, є проєкти з нарощування випуску окатишів DRI - CСO

НБУ очікувано знизив облікову ставку до 13%

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА