11:41 12.04.2024

У реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин уже понад 36 тис. записів, більшість зниклих зможемо відшукати після нашої Перемоги - уповноважений

2 хв читати
У реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин уже понад 36 тис. записів, більшість зниклих зможемо відшукати після нашої Перемоги - уповноважений

У реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, на сьогодні налічується понад 36 тисяч записів, частку певної кількості зниклих безвісти можна дізнатися і в умовах війни, зазначає уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Артур Добросердов.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" уповноважений розповів, що роботу зі створення реєстру МВС доручили ще у травні 2023 року, коли функціонал щодо зниклих безвісти був у Міністерства реінтеграції.

"До адміністрування реєстру та видачі витягів за запитами Міністерство внутрішніх справ України було долучене в жовтні. Тобто, з того часу ми отримали повноваження і працюємо за цим напрямом", - пояснив уповноважений.

Він додав: "Коли приймали реєстр, у ньому було понад 9 тисяч акаунтів. Наразі налічується вже понад 36 тисяч таких записів".

Добросердов звернув увагу, що світова практика свідчить про необхідність накопичення всієї інформації про зниклих безвісти військових, цивільних і дітей у єдиному реєстрі. "Інформація має постійно оновлюватися, бути верифікованою та актуальною", - наголосив уповноважений.

"Наше завдання - накопичувати інформацію з усіх інших державних органів, які дотичні до збору даних про безвісти зниклих та їх розшуку. Також надзвичайно важливими є дії родин, громадських організацій, - від них так само накопичуємо інформацію", - пояснив Добросердов.

Він повідомив, що планується посилити аналітичну функцію реєстру, щоб він видавав інформацію про кількість жінок/чоловіків, військових/цивільних, а згодом уможливити пошук за конкретними антропометричними даними та особливими прикметами.

За словами Добросердова, частку певної кількості зниклих безвісти можна дізнатися в умовах війни. Водночас він визнав, що "більшість вдасться відшукати вже після нашої Перемоги".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА