23:55 17.04.2024

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

2 хв читати
Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

 Лідери Європейського союзу заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби протиповітряної оборони, так само як і прискорити постачання іншої військової допомоги, включно з артилерійськими боєприпасами і ракетами.

Про це йдеться у висновках Спеціальної Європейської ради, схвалених у середу в Брюсселі за підсумками засідання.

Європейська Рада наголошує на необхідності терміново надати Україні засоби протиповітряної оборони, а також прискорити й інтенсифікувати надання всієї необхідної військової допомоги, включно з артилерійськими боєприпасами і ракетами", - йдеться в документі.

У зв'язку з цим Європейська рада закликала Раду ЄС "на її наступному засіданні, так само як і держави-члени забезпечити необхідні подальші дії".

У висновках уточнюється, що військову підтримку надаватимуть у повній відповідності з політикою безпеки та оборони окремих держав-членів і з урахуванням інтересів безпеки та оборони всіх держав-членів.

Європейська Рада також привітала прогрес у пропозиціях спрямувати надзвичайні доходи від заморожених активів Росії на користь України та закликала до їхнього якнайшвидшого ухвалення.

Європейська рада вкотре підтвердила свою повну непохитну підтримку України, її народу та незалежності, суверенітету й територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Європейська Рада рішуче засуджує триваючі повітряні та ракетні атаки Росії проти цивільного населення України та об'єктів цивільної та критичної інфраструктури, включно з нещодавніми посиленими обстрілами енергетичного сектору. Європейський Союз і його держави-члени посилять надання гуманітарної допомоги та допомоги у сфері цивільного захисту, включно з обладнанням, таким як електрогенератори та силові трансформатори", - сказано у висновках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА