13:36 28.06.2024

Зеленський: Ніхто не очікує альтернативи "Рамштайну", цей формат працюватиме. А інструмент, який пропонують у НАТО, буде додатковим і потужним

2 хв читати
Зеленський: Ніхто не очікує альтернативи "Рамштайну", цей формат працюватиме. А інструмент, який пропонують у НАТО, буде додатковим і потужним
Фото: Сайт Президента України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніхто на сьогодні не чекає ніякої альтернативи або заміни формату з надання військової допомоги Україні "Рамштайн"; водночас у НАТО пропонують створення додаткового і потужного інструменту для військової підтримки України.

"Щодо "Рамштайну": ніхто не очікує жодної альтернативи ("Рамштайну" - ІФ-У). Це буде додатковий інструмент. Тобто "Рамштайн" працюватиме, і це для нас важливо, тому що в ньому понад 50 країн, і там не лише країни НАТО. Ми не можемо знаходити альтернативу такому широкому представництву", - заявив Зеленський на пресконференції з президентом Словенії в Києві.

Як зазначив президент, "а той інструмент, який сьогодні пропонують країни НАТО і генсек (НАТО, Єнс Столтенберг - ІФ-У) - і про це ми з ним говорили - мені здається, сьогодні рано про це говорити (публічно - ІФ-У). Але мені здається, це додатковий потужний інструмент".

Зокрема, за його словами, "там дуже важливий один механізм, щоб гроші, які виділяються тими чи іншими державами для підтримки обороноздатності України, доходили в Україну".

"Подивимося, який буде результат, але мені здається, це важливо", - підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв про те, що в рамках Саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вашингтоні, буде оголошено про створення структури, яка координуватиме допомогу Україні.

Зокрема, за словами Столтенберга, альянс оголосить, що він погодився створити місію в Німеччині для координації всіх видів допомоги Україні в довгостроковій перспективі. У зв'язку з тим, що така місія працюватиме під егідою НАТО, вона продовжить функціонувати, навіть якщо експрезидент США Дональд Трамп здобуде перемогу на президентських виборах у листопаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП отримає повноваження щодо запитів про екстрадицію та міжнародної допомоги в корупційних кейсах - Меморандум із МВФ

Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків ОВТ за шість місяців 2024 року - Гаврилюк

Град і шквали очікуються на заході України у вівторок

На Херсонщині травмована 97-річна жителька через російський обстріл

Нових суддів ВАКС буде призначено до кінця вересня 2024 року - меморандум із МВФ

Київська обласна прокуратура та Солом'янський районний суд заблокували діяльність двох торговельних центрів Arricano

Два екіпажі загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста працювали на місці ліквідації наслідків удару КАБ у Харкові

У більшості областей України очікується спека до 37° без опадів, на заході та півночі пройдуть дощі, місцями з градом

УІНП виніс на громадське обговорення законопроєкт про засади державної політики національної пам'яті українського народу

Втрати ворога на часовоярському напрямку за червень сягають понад 5 тис. осіб - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА