Вибори
13:25 31.01.2019

Тимошенко: Зростання доходів українців до європейського рівня необхідне для піднесення економіки

2 хв читати
Тимошенко: Зростання доходів українців до європейського рівня необхідне для піднесення економіки

Завдання нової влади - збільшити рівень доходів українців мінімум у 3,5 разу та зміцнити гривню, заявляє лідерка Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Як повідомляється на сайті партії, під час зустрічі з жителями м. Лебедина Сумської області політик зазначила, що наразі доходи українців у 3,5 разу нижчі, ніж у сусідній Польщі, та в 16 разів нижчі, ніж у середньому в об'єднаній Європі.

"Як ви думаєте, скільки наша молодь терпітиме це приниження, якщо в Німеччині в 16 разів більше платять?" - зазначила Ю.Тимошенко.

За її словами, людина - найбільша цінність у світі, й усі сильні економіки спираються на інтелект. І якщо ми хочемо, щоб наші лікарі та викладачі працювали в Україні, мають збільшити доходи українців принаймні до рівня сусідньої Польщі.

За словами лідерки партії, це стимулюватиме економічне піднесення в самій країні, адже що більше товарів і послуг зможуть купувати громадяни, то більшим буде збут вітчизняних підприємств.

Для того, щоб зарплати зростали, необхідно переглянути фінансову, кредитну та бюджетну політику, підтримувати не великі монополії, а малий і середній бізнес, вважає Ю.Тимошенко. "З бюджету останніми роками виділяються величезні гроші на дотації монополіям, які виробляють курятину... Хоча їх виробництво цілком окуповується. Коли ми порахували, скільки їм виділяли дотацій на ці монопольні компанії, наближені до влади, то вийшло 350 грн дотацій на одну курку. Я хочу запитати, де ці золоті кури?" - зазначила політик.

Лідерка "Батьківщини" наголосила й на необхідності зміцнювати гривню, яка, за її словами, знецінена втричі штучно. "Нещодавно міжнародне співтовариство оголосило результат оцінки валют усіх країн - нашу валюту визнали найслабшою і найбільш недооціненою в Європі", - констатувала Ю.Тимошенко, зазначивши, що змінити фінансову політику необхідно якнайшвидше, тому що "нам потрібна стабільна та сильна гривня".

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА