Вибори
10:20 07.02.2019

У Миколаєві на безкоштовному концерті зафіксували незаконну виборчу агітацію Зеленського

2 хв читати
У Миколаєві на безкоштовному концерті зафіксували незаконну виборчу агітацію Зеленського

У Миколаєві представники "Громадянської мережі "Опора" зафіксували випадки незаконної агітації кандидата в президенти України, шоумена Володимира Зеленського під час безкоштовного концерта.

"У вівторок, 5 лютого, у межах всеукраїнського туру в Миколаєві в концерт-холі "Юність" відбулось відразу два концерти гумористичного шоу "Ліга сміху", один з яких був безкоштовним. На відміну від вечірнього, потрапити на денний концерт можна було за запрошенням. Глядачами цього концерту стали студенти, школярі, військовослужбовці й не тільки", - зазначили в "Опорі".

За словами спостерігачів, перед початком заходу демонструвалися відеоролики про вибори та звернення кандидата у президенти В.Зеленського, яке містить ознаки передвиборної агітації.

"До початку концерту на екрані декілька разів демонструвалась серія роликів, зокрема про процедуру зміни місця голосування та необхідність йти на вибори. Окрім того, декілька раз було показано відео, де кандидат у президенти Володимир Зеленський розповідає, що "вирішив показати передвиборчу програму відкрито, розповісти хто ми є, як готуємо передвиборчу програму, як збираємо команду та як шукаємо гроші". Артисти, водночас, зазначили, що не будуть ні за кого агітувати, закликають лише прийти 31 березня на вибори, щоб голос не був втрачений", - повідомили у "Громадянській мережі".

"Відповідно до 1 частини 58 статті Закону України "Про вибори Президента України" передвиборна агітація − це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост президента України. Оскільки передвиборча агітація Володимира Зеленського, демонструвалась саме на безкоштовному концерті, то це є порушенням обмежень щодо ведення передвиборчої агітації, а саме частини 6 статті 64 Закону, де сказано: "забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, має ознаки підкупу виборців", − коментує координатор громадського спостереження "Опори" за виборами в Миколаївській області Дмитро Баштовий.

За даними фактами спостерігачі "Опори" 6 лютого звернулись до поліції щодо ознак порушення.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА