Вибори
12:24 13.02.2019

Кива вніс заставу за заарештованого поліцейського, підозрюваного в побитті затриманого активіста "С14" біля райвідділу поліції в Києві 9 лютого

3 хв читати
Кива вніс заставу за заарештованого поліцейського, підозрюваного в побитті затриманого активіста "С14" біля райвідділу поліції в Києві 9 лютого

Голова Соціалістичної партії України, кандидат на посаду президента України Ілля Кива в середу вранці вніс заставу за заарештованого на два місяці поліцейського Василя Мельника, якого підозрюють у побитті активістів націоналістичної організації "С14" під час сутички біля будівлі Подільського управління поліції Києва в суботу, 9 лютого.

І.Кива особисто приніс суму застави в розмірі 115 тис. грн до одного з банків, що транслювали в прямому ефірі на його сторінці в соцмережі Facebook. "Заставу внесено. Тепер ми чекатимемо на чесне, повноцінне рішення суду. Закон один для всіх - це наша позиція, але своїх ми не кидаємо", - прокоментував І.Кива внесення ним застави за правоохоронця.

Анонсуючи напередодні ввечері свій намір внести заставу за В.Мельника, політик, який також є керівником Всеукраїнської профспілки працівників Міністерства внутрішніх справ України, сказав: "Я упевнений, що стражі закону та порядку мають право на застосування сили проти тих, хто не знає міри своєму "активізму" і перетворює його на протиправні дії".

Він висловив думку, що такі рішення судів дискредитують правоохоронну систему і "перетворюють звичайну роботу поліцейських на шоу під час передвиборчої кампанії". "Я не дозволю принижувати роботу поліцейських і як керівник Всеукраїнської профспілки Міністерства внутрішніх справ України я захищатиму кожного з них. Ми вимагатимемо від суду ретельно розібратися у справі за фактом перевищення службових повноважень з боку Василя Мельника. Якщо буде доведено його провину - він понесе покарання згідно з рішенням суду, і я упевнений, що він до цього готовий. Але я наполягаю на тому, щоб суд був чесним і неупередженим, адже ця справа має ще і політичне забарвлення", - заявив І.Кива.

Як повідомлялося, 9 лютого 2019 року на Контрактовій площі в Києві перед зустріччю одного з кандидатів у президенти з виборцями поліція затримала групу молодих людей з прихованими обличчями, що мали символіку націоналістичних організацій. Під час огляду у них було виявлено газові балончики, травматичні пістолети, ножі. Їх доправили в Подільське управління поліції в м. Києві на вул. Хорива і за деякий час відпустили.

Потім ці самі молоді люди разом зі своїми товаришами знову прийшли до Подільського управління поліції з вимогами повернути вилучені у них речі. Згодом вони спробували проникнути в будівлю, влаштувавши сутичку з поліцейськими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ та палиці.

Наступного дня начальник главку поліції в м. Києві Андрій Крищенко повідомив, що всіх громадян, затриманих під час інциденту у будівлі Подільського управління поліції, відпустили, а за фактом подій зареєстровано три кримінальні провадження. Зокрема, Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

12 лютого Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою застави 115 тис. грн поліцейському В.Мельнику, якого підозрюють у побитті лежачого активіста націоналістичної організації "С14" під час сутичок біля будівлі Подільського управління поліції 9 лютого.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА