Вибори
09:42 18.03.2019

Вілкул: Після перезавантаження влади ми швидко повернемо контроль над цінами на продукти та знизимо їх

2 хв читати
Вілкул: Після перезавантаження влади ми швидко повернемо контроль над цінами на продукти та знизимо їх

Сьогодні вітчизняний сільгоспвиробник стикається з безліччю проблем, які знижують конкурентоспроможність української продукції, а головне - підвищують ціни на продукти харчування в країні, заявив кандидат на пост президента від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

"У нашій країні картопля, яйця та інші продукти харчування коштують дорожче, ніж в Європі. А зарплати жебрацькі. Це злочин. Ми дамо держпрограму підтримки сільгоспвиробникам, як в Європі. І пільгові кредити. І знизимо оподаткування. Підтримаємо інфраструктуру села, тому що село живе тоді, коли є газ, вода, лікар і вчитель. При наших чорноземах, правильному управлінні державою українські сільгосппідприємства стануть локомотивом економічного зростання", - сказав О.Вілкул під час зустрічі з трудовим колективом Уманського тепличного комбінату.

Лідер опозиції підкреслив, що сьогодні вітчизняний сільгоспвиробник стикається з безліччю проблем: зниженням рівня підтримки з боку держави, скасування спецрежиму з ПДВ, в результаті якої підприємства АПК за два роки втратили близько 50 млрд грн. оборотних коштів, зростання податків, процентних ставок і високі тарифи - все це знижує конкурентоспроможність української продукції, а головне - підвищує ціни на продукти харчування в самій Україні.

Також на стан вітчизняних аграріїв негативно впливають обмеження експорту української сільгосппродукції в країни ЄС. Через маленький розмір квот безмитні обсяги поставок вичерпуються на початку року, а додаткові платежі роблять українські товари неконкурентними.

О.Вілкул розповів, що в його передвиборчій програмі "Світ і Розвиток: чотири кроки до успіху" вітчизняним сільгоспвиробникам гарантується комплексна державна підтримка, зокрема, повернення пільги по ПДВ. АПК буде переорієнтовано на переробку та експорт готової продукції, а не сировини, як сьогодні.

Для цього в Україні буде впроваджена європейська модель "зеленого кошика". Вона включає державну компенсація 50% вартості основних фондів (виробничих будівель, обладнання, транспортних засобів і т. Д.), Пільгові відсотки по кредитах і створення в селах розвиненої інфраструктури.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА