Вибори
13:27 18.03.2019

У ДКБ "Південне" створено першу в Україні аеродинамічну установку короткочасної дії для перевірки характеристик нової ракетно-космічної техніки

2 хв читати

Київ. 18 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля" (КБП, Дніпро) завершило створення нового і поки що єдиного в Україні експериментального стенда - імпульсної аеродинамічної труби короткочасної дії (ІАТ), повідомила в понеділок прес-служба КБП.

"Новий стенд дає змогу моделювати умови польоту літальних апаратів у діапазоні від малих надзвукових до гіперзвукових швидкостей - від 1,5 до 8 чисел Маха - і служить для експериментального підтвердження та уточнення розрахункових аеродинамічних характеристик проектованої ракетно-космічної техніки (РКТ)", - уточнює прес-служба.

Як зазначають у КБП, роботи зі створення ІАТ здійснили фахівці ДКБ "Південне" в короткі терміни власними силами. Використання низки оригінальних технічних рішень забезпечило низьку собівартість робіт.

"З огляду на те, що нещодавно в ДКБ відкрили обчислювальний центр із високопродуктивним суперкомп'ютером, введення в експлуатацію імпульсної аеродинамічної труби дає можливість говорити про формування в ДКБ "Південне" власного розрахунково-експериментального комплексу повного циклу для науково-дослідних і проектних робіт у галузі аеродинаміки, тепломасообміну та міцності", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, в грудні 2018 року КБП ввело в експлуатацію новий обчислювальний центр Yuzhnoye SC (ОЦ) із суперкомп'ютером обсягом оперативної пам'яті на 18 ТБ і сховищем для зберігання даних на 200 ТБ. Пікова продуктивність суперкомп'ютера становить 300 терафлопсів (300 трильйонів операцій за секунду), що можна порівняти до потужності тисячі персональних комп'ютерів, що працюють одночасно. Унікальна комп'ютерна система розроблена для вирішення інженерних і наукових завдань методами обчислювальної фізики в співпраці зі світовими компаніями IT-сектора - MTI, Hewlett Packard Enterprise, APC, ANSYS.

За даними КБП, доступ до таких обчислювальних ресурсів розширить можливості КБ "Південне" для реалізації нових, нестандартних ідей і ще більше підвищить науково-технічну конкурентоспроможність підприємства.

ДП "КБ "Південне" ім. М.К. Янгеля" - основний науковий центр України, що має передові космічні технології, значна частина продукції та послуг компанії постачається на експорт, зокрема до країн ЄС та США.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА