Вибори
07:06 23.03.2019

Зеленський пропонує вести інформаційну "війну" за Донбас і запустити спеціальний міжнародний російськомовний канал

2 хв читати
Зеленський пропонує вести інформаційну "війну" за Донбас і запустити спеціальний міжнародний російськомовний канал

Кандидат в президенти України Володимир Зеленський вважає, що для врегулювання конфлікту на Донбасі і відновлення територіальної цілісності України необхідно виграти інформаційну "війну" і працювати над тим, щоб населення на окупованих територіях відчуло себе частиною України.

"Нам потрібно почати серйозну інформаційну війну і перемогти в ній. Я говорив про це з американськими колегами, і вони підтримали таку ініціативу. Люди, які сьогодні живуть на окупованій території Донецької та Луганської областей повинні повернутися до розуміння того, що вони українці", - сказав він в програмі "Інтерв'ю з кандидатом в президенти" на телеканалі ICTV.

В.Зеленський пропонує зробити потужний російськомовний канал, який був би міжнародним, віщав би на територію Криму, Донецька і Луганська, на територію Європи, США та Ізраїлю, і показував "прагматично і правильно реальні новини, реальне життя в Україні".

"Ми повинні їм (жителям окупованих територій - ІФ) говорити, що їх обдурили, проводячи інформаційну війну, що у них відбирають російську мову. Ми ж розуміємо, що мова не була причиною ескалації Росії. Говорити їм, що єдине, на чому їх зловили , що у них нібито хочуть забрати цю російську мову. Я б цілеспрямовано це робив", - зазначив він.

В.Зеленський вважає, що Україна повинні платити пенсії людям, які живуть на цих територіях. "Зрозуміло, що вони приїжджають на територію України, отримують, їдуть. Але більша частина людей там відрізані від цього. Я б повернув це. Експерти кажуть, що це може бути великою втратою для бюджету нашої країни, але це теж наша країна. Якщо ми говоримо, що Луганськ і Донецьк - це наша країна, то ми повинні це робити", - пояснив він.

На його думку, Україна має посилати жителям окупованих територій Донбасу і Криму сигнал про те, що "ми пам'ятаємо про вас, ви - наші, ви заплуталися, ми одна країна, ми обов'язково повернемося".

В.Зеленський вважає, що правильний розвиток економіки України та демонстрація цього створить "хвилю, яка почнеться з Донецька і Луганська та навіть перейде в Росію".

"Коли ці люди почнуть сумніватися, вони самі нам дуже допоможуть повернути ці території", - упевнений він.

При цьому кандидат у президенти України вважає, що окупований Крим можна буде повернути до складу України, коли "буде зміна влади в Росії".

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА