Вибори
14:06 28.03.2019

Труба: ДБР наразі не зібрало достатньо доказів чиєїсь провини у справі про "виборчі піраміди"

3 хв читати
Труба: ДБР наразі не зібрало достатньо доказів чиєїсь провини у справі про "виборчі піраміди"

Державне бюро розслідувань (ДБР) наразі не зібрало доказів провини для висунення підозри кому-небудь у кримінальному провадженні про так звані "виборчі піраміди" із підкупу виборців на виборах президента України.

На брифінгу в четвер у Києві директор ДБР Роман Труба нагадав, що Бюро розслідує провадження за цим фактом на підставі зібраних СБУ матеріалів. "З огляду на те, що можливим фігурантом, можливою особою, яка причетна до скоєння цього злочину, може бути народний депутат, підслідність цього кримінального провадження була визначена за ДБР. У цьому провадженні ми працюємо разом із процесуальними керівниками - ГПУ, а також із оперативними співробітниками СБУ, які здійснюють оперативний супровід" - пояснив він.

"Ми провели значну кількість слідчих дій. На сьогодні ми не зібрали достатньо доказів провини того чи іншого суб'єкта, підслідного ДБР. Тому наразі підозри нікому не пред'явлені", - повідомив директор Бюро.

Р.Труба нагадав, що ДБР неодноразово вживало заходів для допиту нардепа від фракції "Батьківщина" Валерія Дубіля. "Ми викликали його шляхом, передбаченим законодавством. Але для проведення допиту народний депутат не з'являвся. Ми на цьому не зупинимося, і далі надсилатимемо листи і повістки для допиту народного депутата, щоб встановити істину і дати відповідь, чи причетний він до механізму підкупу, чи вчинила ця людина злочин", - сказав директор Держбюро розслідувань.

Він висловив жаль із приводу того, що відсутні механізми примусового виклику народного депутата на допит, нагадавши, що "для цього нам необхідно отримати дозвіл Верховної Ради".

Р.Труба також зазначив, що ще жоден з правоохоронних органів України ніколи не звертався до парламенту з поданням про примусове приведення народного депутата на допит.

Як повідомлялося, 21 лютого 2019 року заступник глави СБУ Віктор Кононенко повідомив, що один із народних депутатів України є організатором і керівником так званої "виборчої піраміди" з підкупу виборців, що діяла в різних регіонах України.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело, координував і фінансував цю "виборчу піраміду" народний депутат із фракції "Батьківщина" (лідером якої є кандидат у президенти України Юлія Тимошенко) Валерій Дубіль. У кожній області організація мала свого представника, і одним з таких осіб був член ВО "Батьківщина" Руслан Богдан.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань викликає на допит нардепа Валерія Дубіля у справі про підкуп виборців. Однак народний депутат В.Дубіль не з'явився на допит до ДБР.

6 березня генеральний прокурор Ю.Луценко повідомив, що правоохоронці затримали двох осіб, які намагалися дати хабар у розмірі 5 млн грн у доларовому еквіваленті кандидату в президенти України, нардепу Юрію Тимошенку за відмову балотуватися. За словами генпрокурора, замовником шантажу і підкупу кандидата виявився народний депутат Валерій Дубіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

Суд заарештував з альтернативою застави міського голову та секретаря однієї з громад Дніпропетровської області, викритих на хабарництві

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА