Вибори
11:38 04.04.2019

У разі проведення дебатів на НСК "Олімпійський" стадіон доведеться оплатити із коштів платників податків - Айвазовська

2 хв читати
У разі проведення дебатів на НСК "Олімпійський" стадіон доведеться оплатити із коштів платників податків - Айвазовська

Згідно із законодавством, кандидатам у президенти України шоумену Володимиру Зеленському та чинному главі держави Петру Порошенку доведеться або брати участь у двох дебатах - офіційно організованих "Національною суспільною телерадіокомпанією" (НСТУ), і в дебатах на стадіоні, або ж доведеться сплатити з бюджетних коштів оренду НСК "Олімпійський", де НСТУ організовує офіційні дебати, заявила координатор громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

"Усім зрозуміло, що більш комфортним майданчиком для Володимира Зеленського буде формат феєричного шоу, проте для Петра Порошенка зручнішим є традиційний майданчик. Вони борються за свій інтерес і результат дебатів, а я б запропонувала все ж подумати про умови і закон, утримуючись від образ та позицій прибічників кожного з них", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За словами О.Айвазовської, закон надає право кандидатам проводити агітаційні заходи, серед яких і дебати, виключно за рахунок виборчого фонду.

"Усі мають право ходити на ефіри, дебатувати, сперечатися і доводити свою позицію, але якщо йдеться про формат стадіону, то витрати на нього мають бути покриті офіційно самими ж кандидатами у рівній пропорції", - зазначила вона.

Водночас О. Айвазовська зазначила, що закон зобов'язує Суспільного мовника (Національна суспільна телерадіокомпанія України, НСТУ) організувати 19 квітня дебати на кошти платників податків, але ці дебати безоплатно можуть транслювати інші телеканали.

"Формат дебатів на Суспільному визначатимуть не кандидати, а мовник, ведучі, які мають бути рівновіддаленими від усіх, професійними. Правила встановлює незалежна медіаструктура, а не штаби кандидатів та креативні технологи. Я б також дуже рекомендувала ведучим утримуватися від жодних політичних заяв", - написала координатор громадянської мережі "Опора".

За її словами, кандидатам в президенти України доведеться йти і на офіційні дебати, і на стадіон. "Або ж бюджетними коштами потрібно оплатити "Олімпійський", де Суспільне організовуватиме змістовну частину (дебатів - ІФ)", - написала О.Айвазовська.

Як повідомлялося, увечері 3 квітня кандидат президенти України, шоумен Володимир Зеленський закликав іншого кандидата в президенти, чинного главу держави Петра Порошенка вийти на дебати і виконати низку виставлених ним умов, одним з яких було проведення дебатів на НСК "Олімпійський".

У ніч на 4 квітня П.Порошенко відповів на умови В.Зеленського про участь у дебатах на НСК "Олімпійському". "Правила дебатів прописані в законі про вибори президента, почитайте, будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією всіма телеканалами для десятків мільйонів людей. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на Вас, Володимире Олександровичу", - заявив П.Порошенко.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА