Вибори
08:50 28.04.2019

Зеленський: українці вільні люди і чудово знають ціну російському паспорту

2 хв читати

Володимир Зеленський, який переміг на виборах президента України, зазначає, що українці вільні люди і прекрасно знають ціну російському паспорту.

Так В.Зеленський прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна про ідею надавати громадянство РФ у спрощеному порядку всім бажаючим громадянам України.

"По-перше, я б не радив російській владі даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ. Можливо, і знайдеться той, хто досі знаходиться під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або в спробі сховатися від кримінальних розслідувань. Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік громадян України, яким найближчим часом стане дуже некомфортно в країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі "професіонали"- в Ростові або Магадані", - йдеться в заяві, поширеній прес-службою В.Зеленського.

Новообраний президент вказав, що в Україні є свобода слова, вільні ЗМІ та Інтернет. "Тому ми прекрасно знаємо, що насправді надає російський паспорт. Це право бути заарештованим за мирний протест. Це право не мати вільних і конкурентних виборів. Це право взагалі забути про наявність природних прав і свобод людини. Тому не варто розраховувати, що багато українців захочуть стати "новою нафтою", в яку влада Росії намагаються перетворити власний народ", - підкреслив він.

В.Зеленський зазначив, що українці - це вільні люди у вільній країні, незалежній, суверенній і неподільній, а громадянство України - це "свобода, гідність і честь".

"Це те, що ми захистили, і будемо захищати. Україна не відмовиться від своєї місії служити прикладом демократії для пострадянських країн. І частиною цієї місії стане надання захисту, притулку і українського громадянства всім, хто готовий боротися за свободу. Ми будемо надавати притулок і допомогу всім - всім, хто готовий боротися пліч-о-пліч з нами за нашу і вашу свободу", - заявив він.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА