Вибори
08:07 21.07.2019

Металурги і гірники відзначають своє професійне свято

3 хв читати

День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості, який відзначається в Україні в третю неділю липня, відзначають у містах, де розміщуються підприємства гірничо-металургійного комплексу (ГМК) України.

Генеральний директор Запорізького металургійного комбінату "Запоріжсталь", одного з найбільших платників податків України та Запорізької області, Ростислав Шурма привітав запоріжців з Днем металурга.

"Напередодні дня металургів наша легендарна центральна прохідна стала трохи сучаснішою!", - написав Шурма на своїй сторінці в Facebook, приклавши фотографії з урочистого відкриття оновленої прохідної.

Генеральний директор Маріупольського меткомбінату (ММК) ім. Ілліча (Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", Тарас Шевченко в своєму привітанні зазначив, що професія металурга завжди була і залишається справою сильних, працьовитих, стійких духом людей.

"У наш непростий час комбінат імені Ілліча динамічно розвивається, освоює сучасні технології і виходить на нові ринки збуту, інвестує в екологічні проекти, реалізує соціальні програми для своїх співробітників, робить значний внесок у розвиток інфраструктури міста. Сьогодні комбінат імені Ілліча - це не тільки виробничі потужності, це ще й величезна база знань і досвіду наших співробітників. Ми не тільки робимо ставку на навчання і розвиток молоді, ми цінуємо досвід і знання наших професіоналів", - констатував топ-менеджер.

Зі свого боку, гендиректор іншого Маріупольського меткомбінату - "Азовсталь" (група "Метінвест") - Енвер Цкітішвілі додав, що за останній рік на підприємстві вели активну роботу в напрямку капбудівництва, розширювали асортимент азовстальської продукції і підвищували її якість.

Гендиректор ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), що входить в корпорацію "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Кам'янське Дніпропетровської обл.), Олександр Підкоритов у своєму привітанні наголосив, що металургія - одна з провідних галузей сучасної індустрії, яка забезпечує високий технічний рівень у всіх сферах економіки.

"Без продукції металургійних підприємств неможливо уявити життя сучасної людини. Доля Кам'янського нерозривно пов'язана з металургією. Завод поклав початок стрімкому промисловому розвитку нашого регіону, і сьогодні металурги, ПАТ "ДМК" роблять вагомий внесок до соціально-економічного, культурного і спортивного розвитку міста і області", - зазначив Підкоритов.

Основні заходи в рамках святкування Дня металургів і гірників у Запоріжжі відбулися 19 липня, зокрема, великий концерт за участю груп Ottawan і Fly Project.

У Кривому Розі в мікрорайоні Інгулець заходи пройшли 20 липня, в концерті взяли участь Настя Каменських і група BROOKLYN.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" заявив, що замість концерту профінансує соціальні ініціативи городян на загальну суму 1 млн грн.

"Ми вирішили в цей день не влаштовувати чергових гулянок і концертів, не створювати зайвого галасу, майданчиків і можливостей для неофіційного передвиборчого піару. Тим більше, наша компанія завжди намагається дистанціюватися від політичних подій і мимовільної участі в них. Ми вирішили, що краще витратити гроші з користю - віддати їх людям на соціально-екологічні проекти в місті. Кожен з вас може вийти з ініціативою, запропонувати корисну для міста ідею. На її реалізацію компанія виділить від 50 до 100 тис. грн. Загальний бюджет програми соціально -екологічних проектів складе 1 млн грн. Попередні заявки можна подавати одразу після виборів - з 22 липня", - йдеться в повідомленні меткомбінату.

При цьому наголошується, що без свят місто не залишиться. 4 серпня підприємству виповниться 85 років і "ArcelorMittal Кривий Ріг" обов'язково його відсвяткує - переговори про це тривають з міськрадою і мерією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський у День СБУ: Спираємось на силу спецслужби в захисті від операцій ворога проти нашої єдності

Зеленський у день енергетика: Україна пишається професіоналами своєї справи та безмежно сміливими людьми

Зеленський: У День Збройних сил України тільки одне слово - "Молодці!"

Зеленський у День працівників прокуратури: Україна зможе забезпечити справедливу відповідальність для всіх тих, хто приніс війну і терор на нашу землю

20 листопада: Яке сьогодні свято

Зеленський у День залізничника: Українська залізниця - це гарантія, що українські території навіть під обстрілами об'єднані в один простір

Зеленський у День рятівника: дякую за те, що ви даєте такий взірець самовідданості

Зеленський привітав танкістів з професійним святом

Зеленський привітав воїнів ГУР із Днем воєнної розвідки

Наш спільний ворог не змінився – Кулеба у привітанні Польщі з Днем солідарності та свободи

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА