Вибори
14:25 21.07.2019

Поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права в окрузі №94

2 хв читати
Поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права в окрузі №94

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права в одномандатному виборчому окрузі №94 (Васильків, Обухів, Васильківський та Обухівський райони Київської області), повідомив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції Київської області Андрій Небитов.

"Звернення голови Незалежної медіа-профспілки виявили в засобах масової інформації. Зокрема, за його словами, члени окружної виборчої комісії без відома представників однієї з політичних партій безпідставно замінили членів дільничних виборчих комісій", - написав Небитов у Фейсбуці.

За його даними, поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права), тривають слідчі дії, встановлюють всі обставини цього факту.

Як повідомлялося, партія "Об'єднання "Самопоміч" поскаржилася в Центральну виборчу комісію щодо підготовки фальсифікацій в одномандатному виборчому окрузі №94, а також подала заяви в поліцію.

У партії висунули вимогу розпустити окружну виборчу комісію і повністю замінити її склад, щоб забезпечити справедливий підрахунок голосів.

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд (входить до п'ятірки списку "Самопомочі") пояснила, що хтось від імені їхньої політсили подав до ОВК округу №94 не підписані, без відповідних печаток документи з проханням замінити всіх членів ДВК від партії. "Окружна виборча комісія 94-го виборчого округу за тими сфальсифікованими поданнями фактично таку заміну зробила. Тому сьогодні на всіх ДВК у 94 виборчому окрузі працюють люди, які не представляють партію "Об'єднання " Самопоміч", - зазначила Сироїд.

За її словами, цей округ – один із тих, на якому очікували масових порушень і фальсифікацій. "Оскільки окружна виборча комісія не реагує на законні вимоги, тому ми звертаємося до ЦВК", - зазначила Сироїд.

Раніше Центральна виборча комісія за поданнями "Самопомочі" зобов'язала окружну виборчу комісію (ОВК) одномандатного виборчого округу №94 до 10:00 неділі розглянути питання внесення змін до складу дільничних виборчих комісій.

В окрузі № 94 зареєстровано 42 кандидати, зокрема народний депутат від БПП Ігор Кононенко та журналіст телеканалу "1+1" Олександр Дубинський. Є ще три кандидати з прізвищем Дубинський і три – з прізвищем Кононенко.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА