18:26 06.04.2012

Конфлікт податкової з кінопрокатником може призвести до зриву прокату в Україні всесвітньо відомих фільмів

2 хв читати

Керівництво ПрАТ "B&H", найбільшого в Україні кінодистриб’ютора і кінопрокатника, заявляє про протиправне вилучення співробітниками податкової міліції Києва бухгалтерської документації та обладнання.

Як повідомив власник "B&H" Богдан Батруха на прес-конференції в Києві в п'ятницю, 5 квітня 2012 року податкова міліція здійснила обшук на дочірньому підприємстві, київському офісі студії кінодубляжу LeDoyen, де здійснювалося дублювання фільмів українською мовою.

"Винесли 45 коробок та 15 мішків з документами з написом "Епіцентр", 31 комп'ютер, два сервера і 28 дисків з фільмами. Роботу студії повністю зупинено. Крім того, адвоката не допустили до обшуку співробітники податкової міліції", - повідомив Б.Бартуха .

У компанії стверджують, що вилучення обладнання для дубляжу і озвучування українською мовою може призвести до зриву прокату в Україну всесвітньо відомих фільмів і невиконання зобов'язань перед іноземними партнерами компанії.

Крім того, ДПС у Шевченківському районі Києва вилучили всю бухгалтерську та організаційну документацію, комп'ютери не лише ПрАТ "B&H", але і ТОВ "Кінопалац", ТОВ "Сінема".

За словами захисника підприємства, юриста Ігоря Голованя, у підприємства існують розбіжності з податковою щодо застосування деяких норм податкового законодавства, зокрема, щодо оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) ввезених компанією до України фільм-копій.

У ПрАТ вважають дії податківців із вилучення обладнання та документації протиправними і мають намір домагатися порушення щодо них кримінальної справи за фактом зловживання службовими становищем.

У свою чергу податкова інкримінує "B&H" ухиляння від сплати податків і зборів на суму понад 18 млн грн.

Водночас у прес-службі Державної податкової служби (ДПС) України в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" спростували інформацію про вилучення технічного обладнання.

"Так, обшук проводився. Але він проводився у рамках порушеної кримінальної справи, на що було надано санкцію прокуратури. Жодних маски-шоу та вилучення апаратури не було", - запевнили в ДПС.

ПрАТ "B&H" є іноземним підприємством, що здійснює свою діяльність на території України з початку 1990-х років. Компанія підписала ексклюзивні контракти з компаніями Sony Picture і Disney і робить дубляж іноземних фільмів українською мовою.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА