У Запоріжжі планують побудувати "фабрики-кухні" за підтримки міжнародних партнерів
Заступник голови Запорізької облдержадміністрації Михайло Семікін обговорив із представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) проєкт будівництва двох фабрик-кухонь - сучасних закладів, де готуватимуть здорову і смачну їжу для тисяч школярів, повідомляє прес-служба обладміністрації.
"По-перше, ми створюємо умови для підвищення кваліфікації кухарів. Уже зараз будуємо на базі закладу профтехосвіти сучасний хаб, де навчатимуть майбутніх фахівців. По-друге, працюємо над культурою харчування школярів. Для цього проводиться комплексна робота як з учителями, так і з батьками учнів", - зазначив Семікін.
Валері Гарньєрі, заступник виконавчого директора ВПП ООН, високо оцінила українську ініціативу.
"Якщо батьки знатимуть, що їхні діти зможуть не лише навчатися, а й споживати смачну та корисну їжу в школах, це буде стимулом залишитися в рідному місті. Ми раді підтримувати цей проєкт і сподіваємося на плідну співпрацю", - наголосила Гарньєрі.
Зазначається, що проєкт дасть змогу забезпечити гарячим харчуванням понад 15 тисяч дітей, які відвідують освітні заклади офлайн. У планах - облаштувати дві кухні, де кваліфіковані фахівці готуватимуть страви на сучасному обладнанні для великої кількості закладів освіти. Ця ініціатива також охоплює навчання кухарів на спеціальній базі профтехосвіти, яка перетвориться на сучасний кулінарний хаб.
Проєкт "Фабрика-кухня" був ініційований першою леді Оленою Зеленською. Його мета - не тільки поліпшення харчування школярів, а й виховання нового підходу до здорового способу життя в умовах війни.