14:22 15.05.2012

Київ вдячний європейським партнерам, які заявили про недоцільність бойкоту Євро-2012 в Україні

2 хв читати
Київ вдячний європейським партнерам, які заявили про недоцільність бойкоту Євро-2012 в Україні

Міністерство закордонних справ України позитивно оцінює позицію тих європейських міністрів іноземних, які вважають недоцільним бойкотувати Євро-2012 в Україні.

"Ми в принципі не мали жодних сумнівів у тому, що рішення буде саме таким, яким воно вчора і вийшло", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу у вівторок, коментуючи заяву міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського про те, що жоден із міністрів закордонних справ не пропонував бойкотувати Євро-2012.

"Ми вдячні насамперед нашим партнерам - Польщі та Литві, які найбільш жорстко і чітко заявили, що не лише бойкот Євро-2012, а й у принципі будь-яка ізоляція України шкодитиме розвитку демократії", - зазначив представник українського МЗС.

Він також висловив вдячність політичним партіям, зокрема опозиційним, які закликали не допустити бойкоту Євро-2012.

"Бойкот спортивних заходів заради вирішення політичних завдань - це абсолютно неприпустимо, неправильно та неефективно", - наголосив О.Волошин, додавши, що це не лише не сприяє вирішенню проблеми, а й шкодить Україні та українцям.

"Ми впевнені, що в результаті Євро-2012 відбудеться на якісному рівні", - підсумував він.

Як повідомлялося, 14 травня після засідання у Брюсселі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ міністр закордонних справ Польщі Р.Сікорський заявив: "Жоден із міністрів закордонних справ не пропонував бойкотувати Євро-2012".

Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон заявляє, що ніякого рішення щодо можливості бойкоту проведення Євро-2012 в Україні Брюссель 14 травня не ухвалив.

Обговорення цього питання буде продовжено, повідомила вона в понеділок у Брюсселі після засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ. "Ми ще не ухвалили рішення... Це не був діалог, в якому хтось був не згоден. Це був діалог, під час якого ми говорили про важливість футболу, про важливість для політиків бути політиками і важливість працювати разом. Щоб побачити, що станеться в майбутньому, і не ухвалювати рішення до того, коли це буде необхідно, не ухвалювати рішення до того, як щось станеться. Тим паче, якщо у нас завтра відбудеться Рада з питань співпраці", - зазначила К.Ештон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА