10:49 16.05.2012

Український павільйон представить у рамках Каннського кінофестивалю три прем'єри

2 хв читати

Український національний павільйон, який працюватиме з 16 по 26 травня на кіноринку 65-го Каннського міжнародного кінофестивалю, організовує три міжнародні прем'єри нових українських фільмів, повідомляє інтернет-видання "Телекритика".

Жоден із українських фільмів не увійшов до конкурсної програми Каннського кінофестивалю, але кінопавільйон представить кіноальманах "У кожного свій Чехов", фільми "Чемпіони з підворіття" Ахтема Сеїтаблаєва і "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" Михайла Іллєнка.

Український національний павільйон працюватиме на Каннському кіноринку вп’яте. В рамках роботи павільйону також заплановано презентацію українських кінопроектів: "Микита Кожум'яка" (анімація, режисер Ростислав Гарбар), "Колесо фортуни: Казка про злидні" (фентезі, режисер Максим Фірсенко), "Іван-сила" (пригоди, режисер Віктор Андрієнко), "Невідома країна" (документальний фільм, продюсер Максим Онопрієнко), "Переполох в Хелмі" (драма, режисер Леонід Горовець) і кіноальманах "Шевченко. Для тебе, для України" (продюсер Максим Онопрієнко).

Також український павільйон традиційно представить кіноподії, які відбуваються в Україні - Одеський міжнародний кінофестиваль (презентація відбудеться 24 травня о 16.00) і Міжнародний кінофестиваль "Молодість".

У рамках роботи Каннського кіноринку представники України також візьмуть участь у круглому столі "Зарубіжний досвід і нові правила фінансування кіновиробництва в Європі", який організовує Європейська аудіовізуальна лабораторія.

Заплановано робочі зустрічі з багатьма представниками міжнародної кіноіндустрії: Тамарою Татішвілі (директором Грузинського національного центру кіно), Антоні де Клермон Тоннер (заступником директора компанії "Юніфранс"), Бенуа Жінесті (генеральним директором Міжнародної федерації асоціації кінопродюсерів), Агнешкою Одорович (директором Польського Інституту кіномистецтва), Хубертом Гендеб’єном (керівником бельгійського фонду "Tax Shelter"), Антоніо Барберо (арт-директором Венеціанського міжнародного кінофестивалю), Дорен Бонекампом (генеральним директором Нідерландського Фонду кіно) та іншими.

Держагентство України з питань кіно виділило на організацію роботи павільйону 500 тис. грн з держбюджету.

У 2010 році Україна вперше була представлена в основній конкурсній програмі Каннського фестивалю фільмом "Щастя моє" Сергія Лозниці і фільмом "Шантрапа" Отара Іоселіані - в спеціальному показі. Минулого року відбулося також підписання міжурядової угоди про спільне кіновиробництво між Україною та Францією, а фільм "Крос" режисера Марини Вроди отримав "Золоту пальму" в конкурсній програмі короткометражних фільмів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА