12:19 17.05.2012

Відмова Печерського суду розглядати скаргу у зв'язку з "тортурами Тимошенко" стане додатковим аргументом в ЄСПЛ - адвокат

2 хв читати

Адвокат дочки екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Євгенії, Микола Єременко, звинуватив суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич у виборчому правосудді.

"Суддя Царевич залишила без уваги мою заяву. Тим самим Печерський суд засвідчив той факт, що в численних справах навколо Юлії Тимошенко кристалізувався справжній стан правосуддя в Україні, який не може не характеризуватися як виборчий, - заявив М.Єременко на прес-конференції у четвер у Києві.

Адвокат нагадав, що 10 лютого він від імені Євгенії Тимошенко звернувся до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом тортур щодо її матері. Генпрокуратура відмовила в розгляді цієї заяви.

Відмову Генпрокуратури адвокат оскаржив у Печерському райсуді Києва.

За словами М.Єременка, суддя О.Царевич ухвалила постанову про залишення без руху цієї скарги 27 квітня, надавши 5 днів на оскарження своєї постанови. Однак сам адвокат був повідомлений про ухвалення цієї постанови лише 8 травня.

"За рахунок цієї процедурної диверсії я позбавлений права (на подальше оскарження - ІФ)", - наголосив він.

Адвокат також зазначив, що Печерський райсуд раніше в шести аналогічних випадках ухвалював позитивні рішення, які занесені до реєстру судових рішень, що наголошує на вибірковості Печерського райсуду щодо Ю.Тимошенко.

"Я буду готувати, і вже власне сформований весь цей пакет, як доказ до розгляду скарги Ю.Тимошенко (в Європейському суді з прав людини - ІФ). На те, що стосовно неї здійснюється політичне переслідування і відсутнє правосуддя. Це як доказ порушення її прав людини, і він очевидний, тому що є шість судових рішень Печерського суду", - заявив М.Єременко.

Як повідомлялося, 10 лютого Є.Тимошенко і адвокат М.Єременко звернулися до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом тортур щодо Ю.Тимошенко. У відповідь на відмову прокуратури "вжити всіх можливих заходів щодо припинення злочину - катувань Юлії Тимошенко", адвокат подав скаргу до Печерського райсуду Києва з вимогою визнати незаконною бездіяльність Генеральної прокуратури України в питанні тортур щодо екс-прем'єра.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі прибудуть в Україну до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА