18:17 07.09.2012

"Зелена карта" вiдзначає значну кiлькiсть махiнацiй з українськими полiсами

1 хв читати

Мiжнародна система "Зелена карта" звертає увагу на значну кiлькiсть махiнацiй з українськими полiсами, повiдомив президент мiжнародної асоцiацiї "Зелена карта" Марiуш Вiхтовський пiд час загальних зборiв членiв Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) в п'ятницю.

"Якщо таке станеться (збережеться ситуацiя з махiнацiями - IФ), то вашi громадяни не зможуть подорожувати до iнших країн iз полiсами українських компанiй", - зазначив вiн.

Водночас, за словами М.Вiхтовського, така ситуацiя складається не лише на українському ринку, у зв'язку з чим у системi "Зелена карта" розроблено низку заходiв щодо вирiшення проблеми. Серед них вiн назвав, зокрема, посилення взаємодовiри мiж членами бюро, полiпшення фiнансової дисциплiни страхових компанiй, навчання та постiйнi перевiрки фiнансового стану членiв бюро.

М.Вiхтовський також повiдомив, що ще однiєю проблемою в Українi є низький рiвень страхування транспорту, i це негативно позначається на фiнансовому становищi страховикiв.

На його думку, для вирiшення проблеми необхiдне налагодження тiсної спiвпрацi з мiлiцiєю та реєструвальними органами.

М.Вiхтовський також назвав серйозною проблемою на ринку "Зеленої карти" фiнансове шахрайство, з яким пов'язано близько 20% усiх зроблених виплат за "Зеленою картою".

"Ситуацiю можна полiпшити, але для цього необхiдно налагодити тiсну спiвпрацю мiж ринками рiзних країн", - сказав вiн.

На сьогоднi членами "Зеленої карти" є 46 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА