16:35 24.09.2012

Стан ринку перевезень в Українi загрожує безпецi пасажирiв - ДПС

1 хв читати
Стан ринку перевезень в Українi загрожує безпецi пасажирiв - ДПС

Ринок пасажирських i вантажних перевезень в Українi вiдрiзняється неабияким ступенем "тiнiзацiї", що загрожує безпецi пасажирiв, повiдомляє прес-служба Державної податкової служби (ДПС).

За її даними, вiд початку року ДПС зафiксувала 1,100 тис. осiб, що здiйснювали перевезення без державної реєстрацiї пiдприємницької дiяльностi.

Крiм того, поширена практика наймання працiвникiв без належного оформлення трудових вiдносин: за вiсiм мiсяцiв виявлено понад 1,4 тис. найманих осiб, якi не були офiцiйно працевлаштованi.

Зафiксовано також порушення пiд час здiйснення готiвкових операцiй (111 фактiв), вiдсутнiй належний облiк витрат та доходiв (246 епiзодiв).

Загалом бiльшiсть порушень (617 випадкiв) - робота перевiзникiв без вiдповiдних дозволiв та лiцензiй.

У цiлому на ринку перевезень ДПС спiльно з представниками органiв виконавчої влади та мiсцевого самоврядування виявила близько 2,5 тис. порушень.

З огляду на те, що порушення, допущенi перевiзниками, прямо або опосередковано впливають на безпеку пасажирiв, податкова служба вимушена вживати жорстких заходiв: лише штрафи сягнули 32 млн грн, зазначила прес-служба.

Як повiдомлялося, в 2011 роцi нелегальнi автомобiльнi перевiзники перевезли 1 млрд пасажирiв, тодi як легальнi - 3 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА