10:12 25.09.2012

Брюссель знову закликає Київ вирішити проблеми, що постають на шляху двосторонніх відносин - зустріч Фюле і Хорошковського

2 хв читати

ЄС знову говорить про критичну важливість для відносин Києва і Брюсселя вирішення проблем, які стоять на цьому шляху.

Такі сигнали пролунали під час зустрічі європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле з першим віце-прем'єром України Валерієм Хорошковським, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок у Брюсселі в офісі європейського комісара.

Коментуючи зустріч, Ш.Фюле заявив: "Я щиро сподіваюся, що Україна демонструватиме свою відданість європейським цінностям та реформам, що дозволить нам і далі розвивати наші відносини, підписати, ратифікувати та виконувати Угоду про асоціацію З цією метою проведення майбутніх парламентських виборів, вирішення наслідків виборчого правосуддя і подальші кроки з реформування судової системи і загальний прогрес у реалізації Порядку денного асоціації є критичними".

Єврокомісар також відзначив, що зустріч надала "хорошу можливість" ознайомитися із станом відносин Україна-ЄС, фокусуючись на питаннях, які постають на шляху того, щоб повною мірою скористатися двосторонніми відносинами і рухатися вперед на основі Угоди про асоціацію.

Ш.Фюле відзначив важливе значення для України продемонструвати тверду прихильність верховенству права і демократичних цінностей, підтверджуючи це конкретними діями, з тим, щоб полегшити подальші кроки в напрямку підписання та ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Він повторив, що Україна має докласти всіх зусиль, щоб розвіяти занепокоєння з приводу політично мотивованих судових процесів, вирішивши це питання, як частину більш широкої реформи судової системи. Парламентські вибори, які заплановані на жовтень, мають бути підготовлені та проведені відповідно до міжнародних стандартів, зокрема, і щодо свободи ЗМІ, з рівним доступом до ЗМІ та з дотриманням свободи зібрань", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Ш.Фюле і В.Хорошковський обмінялися думками про пріоритетні реформи, закладені в порядку денному ЄС-Україна. Зокрема, вони обговорили необхідність вжиття конкретних заходів щодо поліпшення бізнес-клімату в Україні, а також плани щодо зміцнення системи управління державними фінансами та інші аспекти економічних реформ.

У світлі останніх подій європейський комісар висловив розчарування щодо ухвалення поправок до закону про прокуратури, за якими не були проведені консультації з Венеціанською комісією та які становлять собою втрачену можливість для реформування прокуратури відповідно до європейських стандартів.

Він також висловив занепокоєння з приводу законопроекту про кримінальну відповідальність за наклеп, що може мати негативний вплив на свободу засобів масової інформації, зазначають в офісі Ш.Фюле.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА