12:58 25.09.2012

Уряд вирішив продовжити Держпрограму забезпечення молоді житлом до 2017 р.

2 хв читати
Уряд вирішив продовжити Держпрограму забезпечення молоді житлом до 2017 р.

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення продовжити до 2017 року Державну програму молодіжного житлового кредитування, термін дії якої добігає кінця в 2012 році.

Як повідомляється в прес-релізі Держфонду, таке рішення уряд ухвалив на засіданні 24 вересня після звіту голови правління фонду Леоніда Рисухіна про виконання програма за 2002-2012 роки.

"Тільки зареєстрованих у фонді сімей, які хочуть скористатися програмою, налічується 16 тис. А загалом в Україні, за різними оцінками, таких сімей зараз не менше 100 тисяч. На засіданні уряду було підтверджено, що молодь ознайомлена з основними положеннями цієї програми та очікує її продовження на наступні роки", - цитує прес-служба Л.Рисухіна.

Проект постанови про продовження до 2017 року програми, найбільш затребуваної серед молоді, має бути внесено на розгляд уряду в місячний термін.

Як повідомив Л.Рисухін, на засіданні уряду було зазначено, що чинний порядок надання пільгових молодіжних житлових кредитів вимагає змін відповідно до сучасних вимог та необхідності підтримки окремих цільових категорій молоді, зокрема, молодих фахівців, яких направляють до сільської місцевості.

"На засіданні уряду відзначалася необхідність врахування багаторічного досвіду Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та розширення функцій цієї державної установи. Крім того, Мінфіну було доручено наблизити з четвертого кварталу на третій квартал поточного року видатки за програмами пільгового молодіжного кредитування і доступного житла", - додав голова правління Держфонду.

Раніше Л.Рисухін повідомив про те, що Держпрограму забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки на 20 вересня недофінансовано з державного бюджету на 50%, або на 700-800 млн грн. Найбільше коштів на цю програму з держбюджету було виділено в 2004 році в розмірі 122 млн грн.

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву, представники громадських і молодіжних організацій 21 серпня 2012 підписали звернення до президента України Віктора Януковича з проханням продовжити дію і значно збільшити фінансування держпрограми забезпечення молоді житлом з 2013 року. На думку директора Іпотечного центру ДСФУ "Держфонд молодіжного житлобудівництва" в Києві та Київській області Сергія Комнатного, щорічне фінансування держпрограми потрібно збільшити приблизно вдесятеро - до 600 млн грн із 60 млн грн у 2012 році.

Згідно з інформацією ДСФУ "Держфонд молодіжного житлобудівництва", черга на отримання пільгових кредитів нараховує майже 16,5 тис. молодих сімей. Водночас, за даними досліджень Всеукраїнської асоціації "Укрмолодьжитло", кількість охочих отримати кредит у рамках держпрограми забезпечення молоді житлом перевищує 148 тис. сімей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА