16:08 25.09.2012

Москва стверджує, що Київ безпiдставно стягує податки з росiйських вантажiв, що йдуть для Чорноморського флоту

2 хв читати

Росiйська сторона не має платити податок за вантажi, що надходять для Чорноморського флоту в АРК, заявляють у МЗС Росiї.

"Усi вантажi, якi сьогоднi йдуть для ЧФ, потрапляють до України пiд 20-вiдсотковий податок. Але ми вивчили українське законодавство, i вважаємо, що цей податок беруть без будь-якого юридичного пiдґрунтя", – заявив посол iз особливих доручень МЗС РФ Олександр Бавикiн у вiвторок на засiданнi комiтету з оборони та безпеки Ради Федерацiї.

О.Бавикiн нагадав, що українська сторона близько року тому припинила переговори з РФ iз цього питання.

Водночас посол повiдомив, що з Києвом досягнуто угоди про безкоштовну реєстрацiю цивiльних осiб, якi проходять службу на ЧФ.

У свою чергу командувач ЧФ контр-адмiрал Олександр Федотенко звернув увагу на проблему iз забезпеченням житлом вiйськовослужбовцiв ЧФ.

"До 2014 року планується ввести 1125 квартир для вiйськовослужбовцiв. Однак є серйознi проблеми в питаннях реєстрацiї, оскiльки в рамках чинного українського законодавства, що стосується правового статусу громадян iноземних держав, реєстрацiя росiйськими вiйськовими здiйснюється за плату в розмiрi 250 гривень, що вiдповiдає однiй тисячi рублiв", - пояснив командувач.

За його словами, росiйська сторона зацiкавлена в тому, щоб вiйськовослужбовцi ЧФ реєструвалися за мiсцем проживання не на рiк, як зараз, а на п'ять рокiв.

"Необхiдно домогтися того, щоб реєстрацiя за мiсцем проживання здiйснювалася на термiн всього контракту вiйськовослужбовцiв, а також необхiдно вирiшити питання про можливiсть реєстрацiї за мiсцем служби", - пояснив командувач.

Вiн також вказав на проблеми в пенсiйному забезпеченнi вiйськовослужбовцiв ЧФ.

"На них поширюється тiльки стаж страховий, а не загальний, i не бiльше нiж п'ять рокiв. Їхнi всi вiдрахування йдуть до Пенсiйного фонду України", - пояснив командувач, додавши, що ця проблема iснує вже понад 15 рокiв.

Крiм того, за словами командувача, вiйськовослужбовцям, якi вийшли на пенсiю i переїхали на постiйне мiсце проживання до РФ, не зараховують їх страхового стажу.

"Тому ми пропонуємо внести до законодавства норму про зарахування всього стажу для осiб, якi проходять службу на ЧФ, зокрема, необхiдно зараховувати трудовий стаж i зобов'язати Пенсiйний фонд Росiї зараховувати цей стаж, зокрема, i для цивiльного персоналу, що працює на територiї бази ЧФ" , - сказав О.Федотенков.

Вiн також пропонує вирiшити в рамках угод мiж Росiєю та Україною питання про можливiсть приватизацiї житлових примiщень, якi видiляються вiйськовослужбовцям.

"Зараз, на жаль, це можна робити лише шляхом дарування квартир Мiнiстерством оборони Росiї, але при цьому вiйськовослужбовцi мають платити податки, якi становлять 15% вiд вартостi житла", - зазначив О.Федотенков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА