12:29 26.09.2012

Події 2004 року на цих виборах не повторяться - член ЦВК Охендовський

2 хв читати
Події 2004 року на цих виборах не повторяться - член ЦВК Охендовський

Виборчий процес в Україні відбувається спокійно, і підстав говорити про можливі фальсифікації результатів виборів немає, упевнений член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"У нас абсолютно спокійний виборчий процес. Це, зокрема, підтверджує і кількість скарг, які не лише розглядаються, а й надходять до ЦВК. Кількість повідомлень про порушення під час виборчого процесу на цих виборах у рази нижча, якщо порівнювати з будь-яким попереднім виборчим процесом", - заявив М.Охендовський в ефірі "5 каналу" у вівторок.

Водночас він визнав, що порушення все ж є, оскільки вони мають місце на всіх виборах у будь-якій країні, проте, на переконання М.Охендовського, немає підстав говорити про те, що вони є масовими.

М.Охендовський наголосив, що не можна завчасно стверджувати про те, що результати виборів буде сфальсифіковано, про що вже нині говорять представники опозиції.

"Мені дуже шкода, що хоч про які вибори ми говорили б в Україні з 2004 року, у нас завжди в цьому контексті лунає слово "фальсифікація". Тобто, громадська думка завчасно запрограмована на те, що якщо в нашій державі вибори, то обов'язково вони є фальсифікованими", - зазначив він.

При цьому член ЦВК порадив звернути увагу на ті політичні сили, які "за останні вісім років складовою частиною своєї виборчої кампанії завжди робили прогнози про фальсифікації".

"Я не думаю, що на сьогодні є хоча б найменші підстави закликати виборців приходити в ніч підрахунку голосів до виборчих дільниць", - наголосив він.

"Я нині не уявляю собі ситуацію на цих виборах народних депутатів України, яка могла б потенційно привести до тих подій, які мали місце в 2004 році під час виборів президента України, тому що рівень розвитку суспільства став вищий, рівень відповідальності членів виборчих комісій уже став вищий, і жоден із членів виборчих комісій не дозволить собою маніпулювати", - упевнений М.Охендовський.

За його словами, окружні та дільничні комісії "залишаться працездатними", якщо окремі політичні сили відкличуть із них своїх представників.

Наприкінці 2004 року в Києві та великих містах України відбулися масові акції протесту проти фальсифікації виборів президента. Центром українських акцій стала центральна площа Києва - майдан Незалежності.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА