14:30 26.09.2012

Порушення в роботі окружкомів влада може використовувати для визнання виборів недійсними у разі поразки свого кандидата - Третьяков

3 хв читати

Кандидат у народні депутати України в окрузі №218 Києва Олександр Третьяков вважає, що влада спеціально інспірує порушення в роботі окружної виборчої комісії (ОВК) для отримання правових підстав опротестувати результати виборів у разі поразки провладного кандидата.

"Велика кількість грубих порушень - на руку кандидатам, яких таємно підтримує влада. Чим більше порушень, тим більше правових підстав скасувати результати виборів. Коли 28 жовтня провладний кандидат програє, у влади на руках будуть факти ними ж інспірованих порушень, щоб оспорити "невигідні" результати волевиявлення. Виходить, що порушення в роботі комісії - на руку владі", - заявив він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

О.Третьяков зазначив, що згідно із законом вносити кандидатури членів дільничних виборчих комісій можна до 12.00 18 вересня. "Але 24 партії прийшли після 12.00 зі своїми поданням на кандидатів, і ОВК їх зареєструвала. Ми подали до суду (Окружний адміністративний суд Києва - ІФ), який ухвалив приголомшливе, унікальне рішення. Суд визнав, що були порушення закону, але він вважає, що година-півтори - це невеликий термін, тому дозволив зареєструвати. По суті, суд скасував закон України про вибори", - наголосив він.

Кандидат повідомив, що було подано апеляцію на це рішення, яку буде розглянуто 26 вересня, а також направлено скаргу до ЦВК, яка "чітко відповіла, що діяти треба у рамках закону". "Я сподіваюся, що все-таки апеляцію ми виграємо", - упевнений він.

При цьому О.Третьяков має намір поінформувати світову громадськість про зазначені порушення. "Ці рішення ми переклали німецькою, французькою та англійською мовами і направили до посольств зі своїми поясненнями, щоб показати світовій громадськості, як відбуваються "чесні" вибори в Україні", - сказав він.

Депутат також зазначив, що процес жеребкування членів дільничних комісій, який мав завершитися 21 вересня, досі не завершено. 9 із 24 партій-порушниць опинилися серед переможців жеребкування в ОВК №218, але на етапі визначення конкретних кандидатур у члени 75 дільничних комісій окружком перервав жеребкування.

За повідомленнями ЗМІ, жеребкування для визначення складу дільничних виборчих комісій відбулося з порушеннями у багатьох мажоритарних округах в усій Україні. Зокрема, про порушення під час жеребкування повідомляли опозиційні кандидати в окрузі №95 (м. Ірпінь, Київська область), №212, №218, №223 (всі - Київ) та інших.

У свою чергу лідер партії "УДАР" Віталій Кличко назвав жеребкування до дільничних виборчих комісій одним з етапів підготовки Партії регіонів до масштабних фальсифікацій виборів до Верховної Ради 28 жовтня 2012 року.

До округу №218 входять частини Оболонського та Святошинського районів Києва. У цьому окрузі балотуються, окрім О.Третьякова, Олександр Ар’єв від об'єднаної опозиції "Батьківщина", Олег Калашніков від Партії регіонів, самовисуванець, президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА