16:31 26.09.2012

У профiльному комiтетi ВР розраховують на запровадження обов'язкового державного медстрахування в 2014 р.

1 хв читати

Обов'язкове державне медичне страхування може бути запроваджене в Українi у 2014 роцi, прогнозує голова комiтету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва.

"Це може бути у 2014 роцi, 2013-й - рiк пiдготовки, вивчення пропозицiй. Менi дуже хотiлося б, щоб це було у 2014 роцi", - сказала вона журналiстам у середу в Києвi, вiдповiдаючи на запитання, коли в Українi буде запроваджено державне медичне страхування.

На думку голови комiтету, найоптимальнiша модель державного медстрахування для України - французька i молдавська моделi, коли створюється державний страховий фонд, куди робляться певнi вiдрахування.

За словами Т.Бахтеєвої, регулювати роботу фонду має закон, який буде ухвалено в українському парламентi.

"Особисто я запропонувала б 3% вiдрахувань до цього фонду вiд зарплати", - зазначила вона.

Т.Бахтеєва вважає, що парламент має щороку переглядати бюджет державної страхової компанiї.

Вона також нагадала, що Верховна Рада вже розглядала законопроект про державне медичне страхування, однак вiн не набрав у третьому читаннi необхiдної кiлькостi голосiв.

"Державне фiнансування (медицини - IФ) завжди зберiгатиметься, а страхова плата - додаткове джерело фiнансування медичної галузi", - наголосила голова комiтету.

Вона зазначила, що законопроект про медичне страхування буде доопрацьовуватися, i припустила, що народнi депутати вноситимуть новi законопроекти з цiєї теми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА