16:56 27.09.2012

Вбивцею охоронців з ТРЦ "Караван" може бути член банди Дікаєва, вважає журналіст Стогній

3 хв читати
Вбивцею охоронців з ТРЦ "Караван" може бути член банди Дікаєва, вважає журналіст Стогній

Вбивця трьох охоронців у ТРЦ "Караван" у Києві схожий на на члена банди кілера Аслана Дікаева, написав екс-співробітник МВС, журналіст-криміналіст Костянтин Стогній у своєму блозі.

Він нагадав, що під час штурму спецназом в Одесі місця дислокації банди один із злочинців, Андрій Шеметенков (правильне написання прізвища - Шемятенков) зник. Потім з'явилося повідомлення, що нібито його труп знайшли в Криму.

"А зараз я дивлюся на два портрети. Цей чоловік дуже схожий (я, звичайно, можу помилятися) на цього Шеметенкова. І все говорить про те, що людина типу Шеметенкова якраз могла скоїти це, тому що вона дуже холоднокровно все це зробила: узяла трьох людей застрелила, не роздумуючи", - вважає К.Стогній.

Журналіст також висловив припущення, що зловмисник, який розстріляв охоронців ТРЦ, має кримінальне минуле.

"Він дуже холоднокровно поводився. Пішов, зайшов, намагався домовлятися, але коли побачив, що це неможливо, почав стріляти Тому все говорить про те, що у нього є кримінальне минуле І візуально він схожий на цього Шеметенкова", - написав він у своєму блозі.

"До того ж він знав, що робить. Коли йому запропонували пройти до кімнати охорони, він не думав, що його перевірятимуть. Думав, що віддасть флешку і якось відіб'ється, тому він не став напружувати ситуацію в залі, а пішов у кімнату. Він не розраховував, що там будуть четверо людей, що його попросять показати всі кишені. Якби він був людиною, яка випадково попалася, зальотною, що називається, не професійним вбивцею, то, напевно, він міг перелякатися в залі через те, що у нього зброя, що його веде охоронець…", - розмірковує К.Стогній.

Водночас газета "Сегодня" з посиланням на джерело в МВС повідомила, що версія екс-співробітника МВС К.Стогнія не отримала підтвердження.

"Шемятенкова обманом виманили під Сімферополь, і там один з подільників всадив йому прямо в чоло кулю з ТТ. Труп кинули на місці. Сталося це 6 жовтня, а через 10 днів останки виявили. Одразу ж пройшла інформація, що знайшли труп Шемятенкова, проте в МВС це заперечували Але наприкінці жовтня експертиза встановила (за відбитками долонь, оскільки з пальців вже не можна було зняти відбитки) - це Шемятенков. Пізніше такий висновок з точністю 99,9% встановила експертиза ДНК. Незабаром вийшли і на слід бандитів, які вбили кілера, їх заарештували Тоді і сплили всі подробиці вбивства вбивці", -. розповів співрозмовник газети.

Як повідомлялося, в середу вдень у Києві в ТРЦ "Караван" на вулиці Луговій охоронець, співробітник приватної охоронної фірми, помітив, що один з відвідувачів вкрав флешку, після чого запропонував йому пройти до кімнати охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, після чого втік. Оболонський райвідділ міліції порушив кримінальну справу.

На відео, поширеному в мережі Інтернет, видно, що вбивця до каси підійшов з буханцем хліба в руках. Коли злодія завели в підсобку, він раптово вихопив пістолет і став стріляти. Після чого втік - з тим самим буханцем.

Виконавчий директор "Каравану" Сергій Кисленко заявив, що за допомогу в затриманні злочинця працівники фірми заплатять 100 тис грн.

1 жовтня в одному з приватних готелів Одеси під час спеціальної операції були ліквідовані двоє з трьох злочинців з банди Аслана Дікаєва, що перебували в будівлі. Серед загиблих - А.Дікаєв. Третьому зловмиснику вдалося втекти.

Згодом співробітники міліції затримали ще 5-х членів банди А.Дікаєва і вилучили в них значну кількість зброї, боєприпасів і грошових коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА