18:27 27.09.2012

Кабмін схвалив законопроект про зміни у сфері ОСББ

2 хв читати
Кабмін схвалив законопроект про зміни у сфері ОСББ

Кабінет Міністрів України на засіданні 26 вересня схвалив законопроект про внесення змін до законів щодо об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), згідно з якими об'єднання оплачуватимуть холодну і гарячу воду, тепло-і електроенергію, природний газ, комунальні послуги та послуги з утримання будинків за цінами, встановленими для населення, а не як для підприємств.

Як повідомив голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництва) Михайло Бродський в блозі, до законопроекту також внесено положення щодо самостійного забезпечення ОСББ своїх потреб для утримання та експлуатації будівлі, користування нежитловими приміщеннями та спільним майном багатоквартирного будинку.

Згідно з документом також врегульовано механізм обчислення пільг і субсидій на оплату ОСББ житлово-комунальних послуг, а також поширення житлових субсидій на внески (платежі) співвласника.

Крім того, згідно із законопроектом встановлюється, що придбане за рахунок співвласників майно є їхньою спільною власністю, а не власністю ОСББ як юридичної особи.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону № 4344 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку".

Президент відзначив кілька важливих моментів, без яких неможлива успішна реалізація роботи механізму ОСББ, зокрема, необхідно більш чітке визначення в законі спільної власності учасників ОСББ, питань регулювання процесу створення і подальшої роботи ОСББ.

Глава держави також розпорядився більш чітко прописати в законі механізм нарахування субсидій з оплати житлово-комунальних послуг, приділити увагу питанню регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги, оскільки чинна редакція закону не виключає можливості їхнього різкого підвищення, повідомила І.Акімова.

Крім того, президент звернув увагу на врегулювання питання обрання голови ОСББ, оскільки сьогоднішня редакція документа передбачає, що в такому разі, якщо учасники ОСББ не змогли обрати голову об'єднання, це питання переходить на "силове вирішення місцевими радами".

За даними Мінрегіонбуду, в Україні на 21 березня 2012 року працювали 14,25 тис. ОСББ за запланованої кількості в 14,58 тис. До 2014 року їхня кількість має зрости до 45,53 тис.

В Україні на 1 січня 2012 року працює 536 приватних підприємств з утримання житла. При цьому в поточному році створено 37 таких підприємств і ліквідовано 22. Крім того, в Україні працюють 73 служби єдиного замовника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА