11:00 28.09.2012

Голови урядів країн СНД підтримали прагнення Узбекистану приєднатися до ЗВТ

1 хв читати

Голови урядів країн СНД підтримали прагнення Узбекистану приєднатися до Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) у рамках Співдружності, повідомив виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв.

"У вузькому колі голови делегацій розглянули питання про участь Республіки Узбекистан в Угоді про ЗВТ. У результаті ґрунтовного обговорення було ухвалено рішення підтримати прагнення Узбекистану приєднатися до Угоди", - сказав він у п'ятницю в Лівадії під час відкритої частини засідання ради голів урядів держав-членів СНД .

За словами С. Лебедєва, ухвалено рішення завершити роботу щодо приєднання Узбекистану до цієї угоди до кінця поточного року.

Він нагадав, що на сьогоднішній день Угоду про ЗВТ в рамках СНД підписали 8 країн, Узбекистан стане 9-ю країною, що приєдналася до Угоди. Як відомо, 26 вересня Молдова ратифікувала цю Угоду і стала 5-ю країною, після Росії, Білорусі, України та Вірменії.

С.Лебедєв повідомив, що під час обговорення глави делегації підтримали проект заяви голів урядів у зв'язку з набуттям чинності Угоди, текст якої запропонувала Україна. Голови делегації вирішили підписати цю заяву.

Він зазначив, що за пропозицією Білорусі було вирішено провести чергове засідання голів урядів СНД 31 травня 2013 року в Мінську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА