15:06 28.09.2012

"Київміськбуд" планує у 2013 р. розпочати в Києві будівництво кварталу доступного житла на 1 млн кв. м

2 хв читати
"Київміськбуд" планує у 2013 р. розпочати в Києві будівництво кварталу доступного житла на 1 млн кв. м

АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ), один із найбільших забудовників України, планує у 2013 році розпочати будівництво кварталу на 1 млн кв. м житла біля вул. Бориса Гмирі на Осокорках-Північних, повідомляється в прес-релізі Київської міськдержадміністрації (КМДА).

"За проектом комплекс розрахований на 50 тис. осіб, які максимум за чотири роки отримають свої помешкання. Це сучасний мікрорайон, до проектування якого залучені іноземні фахівці. Особливість цього комплексу полягає в тому, що земельну ділянку було виділено "Київміськбуду" спеціально для будівництва доступного житла", - наводяться в повідомленні слова голови КМДА Олександра Попова.

Він зазначив, що йдеться про реалізацію програми "Доступне житло", що передбачає компенсацію державою частини процентної ставки за іпотекою до рівня 3% річних протягом 15 років.

"Вартість квадратного метра житла тут становитиме 7 тис. грн. Працівникам бюджетної сфери до 20% вартості квартири компенсуватимуть із міського бюджету, а на решту надаватиметься іпотечний кредит під 3% на 15 років", - повідомив О.Попов.

За його словами, вже розпочато роботи з проектування житлового кварталу. Крім житла, планується також будівництво двох дитсадків, школи, медичних закладів і об'єктів торгівлі.

Як повідомлялося, Київрада 20 вересня виділила АТ "ХК "Київміськбуд" дві земельні ділянки загальною площею 32,7 га на Харківському масиві для будівництва доступного житла за програмою пільгової іпотеки.

Компанії, зокрема, передано ділянку площею 12,33 га на перетині проспекту Петра Григоренка та вул. Бориса Гмирі в Дарницькому районі в оренду на 15 років для будівництва багатоповерхових житлових будинків з об'єктами готельного, офісного, розважального та соціально-побутового призначення.

Ще одну ділянку площею 20,41 га між вул. Бориса Гмирі та вул. Колекторної в Дарницькому районі виділено "Київміськбуду" також в оренду на 15 років і з аналогічним цільовим призначенням.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" у 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів. До складу "Київміськбуду" входять 40 ВАТ, у яких холдинг володіє акціями, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство на правах асоційованих членів. Власником 80% акцій "Київміськбуду" є київська міська громада.

ХК "Київміськбуд" у 2011 році звела 17 будинків загальною площею 260 тис. кв. м, тоді як у 2010 році - десять будинків площею 211 тис. кв. м. У 2012 році холдинг планує ввести 14 будинків площею 230,9 тис. кв. м, зокрема в Києві - 13 будинків площею 216,3 тис. кв. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Облікові дані військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, уточнюватимуть через електронний кабінет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА